Auksinėms vestuvėms – susidomėjimas | Diena.lt

AUKSINĖMS VESTUVĖMS – SUSIDOMĖJIMAS

Spalio pradžioje uostamiestyje vyksianti šilta ir prasminga Auksinių vestuvių šventė sulaukė Klaipėdos pagyvenusių žmonių dėmesio. Ilgus metus kartu nugyvenusios poros aktyviai registruojasi būsimam renginiui. Unikalios iniciatyvos Lietuvoje organizatoriai įspėja, kad nemokamai ceremonijoje senjorai ir jų artimieji gali dalyvauti tik paskirtą datą.


 

Spalio pradžioje uostamiestyje vyksianti šilta ir prasminga Auksinių vestuvių šventė sulaukė Klaipėdos pagyvenusių žmonių dėmesio. Ilgus metus kartu nugyvenusios poros aktyviai registruojasi būsimam renginiui. Unikalios iniciatyvos Lietuvoje organizatoriai įspėja, kad nemokamai ceremonijoje senjorai ir jų artimieji gali dalyvauti tik paskirtą datą.

Ragina nesnausti

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė ragino senjorus būti aktyvius ir nepraleisti progos sau bei savo artimiesiems sukurti gražią šventę.

„Tiesa, nereikėtų pamiršti, kad nemokamai ceremonija vyks tik spalio 3-iąją. Kitomis dienomis poros, susiruošusios paminėti garbingą santuokos jubiliejų, tai turės atlikti Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus nustatyta tvarka“, – pabrėžė A.Daujotienė.

Socialinių reikalų departamento direktorė priminė, kad į Auksinių vestuvių šventę kviečiamos visos senjorų poros, kurios 2015-aisiais švenčia savo auksines vestuves ar kurios prieš 2–3 metus jas jau atšventė bei kurioms iki bendro gyvenimo 50-mečio likę vos keleri metai.

Planuojama, kad Auksinių vestuvių šventė vyks Klaipėdos miesto Santuokų rūmuose spalio pirmąjį šeštadienį, spalio 3 d.

Sieks tapti tradicinė

Organizatorių teigimu, pasirinkta ceremonijos data nėra atsitiktinė. Ruduo tradiciškai laikomas vestuvių metu.

Be to, Auksinių vestuvių šventė ilgus metus kartu nugyvenusiems uostamiesčio senjorams taps savotišku pagarbos ženklu ir dovana, kuri skirta padėkoti už šeimos vertybių puoselėjimą.

Kadangi Auksinių vestuvių šventė Klaipėdoje organizuojama pirmą kartą, jos sėkmė didele dalimi priklausys ir nuo jubiliatų aktyvumo bei noro pabūti kartu. Šventės scenarijus kol kas nėra aiškus, jį lems tai, kiek porų norės joje dalyvauti.

Klaipėdos miesto savivaldybė ragina jubiliatų vaikus ir anūkus paskatinti ir pakviesti savo tėvus ir senelius dalyvauti jiems skirtoje šventėje, nes neretai senjorai sidabrinių, auksinių ar deimantinių vestuvių ceremonijai ryžtasi būtent stumtelėti artimųjų.

Jei Auksinių vestuvių šventė sulauktų uostamiesčio senjorų susidomėjimo, mąstoma, kad ji galėtų tapti tradicine miesto senjorams skirta švente.

Domisi ir kiti miestai

Klaipėdos miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Rasa Kavarzaitė informavo, kad Auksinių vestuvių šventei jau užsiregistravo 33 poros.

„Didžioji dauguma yra susituokę 50 metų. Kelioms poroms dar trūksta poros metų iki šio garbingo jubiliejaus, tačiau užsiregistravo ir keli sutuoktiniai, kurie kartu nugyveno ir 60, ir 66 metus. Džiaugiamės, kad garbaus amžiaus klaipėdiečiai yra aktyvūs. Buvo užsukęs ir vienos senjorų organizacijos atstovas, kuris šventei iš karto užregistravo kelias poras“, – prisiminė R.Kavarzaitė.

Anot jos, informacija apie vyksiančią Auksinių vestuvių šventę pasklido ir už Klaipėdos ribų.

„Vienas kaunietis teiravosi, ar renginyje negalėtų dalyvauti tie, kurie yra susituokę ar gyvena ne uostamiestyje. Žmogus pamanė, kad minėta ceremonija vyks visos Lietuvos mastu. Deja, tokios paslaugos suteikti ne klaipėdiečiams negalėsime“, – kalbėjo Civilinės metrikacijos poskyrio vyriausioji specialistė.

Registracija – iki birželio

Auksinių vestuvių šventės organizatoriai pabrėžia, kad 2015-ieji Klaipėdos mieste paskelbti Senjorų metais. Būtent dėl šios priežasties uostamiesčio savivaldybė senjorams ir sugalvojo įteikti šią dovaną – organizuoti Auksinių vestuvių šventę.

Tikimasi, kad pirmą kartą ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje organizuojamas renginys sulauks ilgamečių porų susidomėjimo bei dar labiau sustiprins jų vienybę, suteiks galimybę pabūti kartu su kitomis ilgus metus kartu nugyvenusiomis šeimomis.

Senjorai, norintys dalyvauti Auksinių vestuvių šventėje, kviečiami iki birželio 1 dienos registruotis – atvykti į Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrių, S.Šimkaus g. 11, 7 kabinetą arba paskambinti tel. (8 46) 410 534, (8 46) 410 536, (8 46) 412 397. Renginys ir jo metu vyksiančios auksinių vestuvių ceremonijos – nemokamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipedietis

Na jeigu jau savivaldybe ideja nulauze nuo vestuviu ziogo , tiesiog butina itin rimtai susimastyti ar tikrai saugu yra rasyti projektus vardan kuklaus dalinio finansavimo. Gali ne tik finansavimo negauti (kas daznai nutinka), taciau sios idejos taip pat gali buti nusavintos. Ot tarnautojai - visu pirma antipiratines priesaikas paduoti reiketu, o ir tik tuomet tokiems kadrams leisti dirbti Jei trukstama savarankiskos fantazijos - tuomet prasyti reikia fransiziu... Geda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS