B. Markauskas: Minijos vanduo bėga per pylimą Priekulėje, svarstoma jį aukštinti | Diena.lt

B. MARKAUSKAS: MINIJOS VANDUO BĖGA PER PYLIMĄ PRIEKULĖJE, SVARSTOMA JĮ AUKŠTINTI

  • 6

Per naktį pakilęs Minijos upės vanduo Priekulės miestelyje ėmė bėgti per pylimą, svarstoma jį aukštinti smėlio maišais, sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kaip šeštadienį feisbuke paskelbė meras, per naktį vanduo pakilo dar beveik 20 centimetrų ir dabar siekia 597 centimetrus bei veržiasi per pylimą žemiausioje jo vietoje, semiama Minijos gatvė.

Pasak B. Markausko, vanduo kaupiasi šalia esančiame išsausėjusiame tvenkinyje. Arčiausiai esantis namas yra aukščiau, tad jam grėsmė nekyla.

„Budi tiek ugniagesiai, tiek Klaipėdos rajono energijos atstovai, planuojama dėti smėlio maišus, tai leistų šiek tiek paaukštinti pylimą. Tad situacija yra kontroliuojama ir prižiūrima, nėra dėl ko nerimauti, visos tarnybos savo vietoje ir daro viską, kad gamtos stichija padarytų kuo mažiau žalos“, – teigė jis.

Kitose rajono vietovėse, kur taip pat buvo kilę problemų dėl vandens lygio, pasak B. Markausko, situacija gerėja.

Upių vanduo dėl gausių liūčių keliose Vakarų Lietuvos savivaldybėse pastarosiomis dienomis pasiekė stichinį lygį, pranešta apie apsemtas gatves.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tegu stato

Čia ne gentvilynas iš Aplinkos ministerijos kur tiek užtvankas tiek kitus reikalingus darinius (vietoje to kad suremontuotų..) liepia griaut. Kuomet gerai sutvarkyta ankstesnė hidrosistema specialiai naikinama nuo to niekam ne geriau..

xxx

taigi šios pievos visą laiką buvo apsiamiamos,tik dabar kažkas sugalvojo pylimus padaryti,kad su gamta pakariauti.Durnių laivas

Minkšto by.io draugija

Vis dar ruošiasi , o potvynis nesiruošia, jis semia sodybas, šulinius , kelius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS