Baltarusiai siūlosi gaminti liftus | Diena.lt

BALTARUSIAI SIŪLOSI GAMINTI LIFTUS

  • 3

Klaipėda plėtos santykius su partneriais Baltarusijoje. Tai vakar aptarė susitikę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Korolas.

Klaipėda plėtos santykius su partneriais Baltarusijoje. Tai vakar aptarė susitikę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Baltarusijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Korolas.

Pokalbio metu buvo aptartos Lietuvos ir Baltarusijos, Klaipėdos ir jos miesto partnerio Mogiliovo tolesnio bendradarbiavimo galimybės.

V.Grubliauskas pasidžiaugė, jog Klaipėdos ir Mogiliovo bendradarbiavimas, besitęsiantis jau ne vieną dešimtmetį, vyksta abiem pusėms naudinga linkme.

"Svarbiausia, kad pasirašius partnerystės sutartį neapsiribota tik formaliais proginiais vizitais, o nuolat bendraujama kultūros, meno, sporto srityse, pagal galimybes plėtojami ir dviejų miestų ekonominiai ryšiai", – teigė Klaipėdos meras.

Ambasadorius A.Korolas kalbėjo, jog Mogiliovas nuo seno garsėja savo liftų gamykla, kurios produkcija kažkada keliaudavo po visą Sovietų Sąjungą, yra žinoma, kad baltarusių gamybos liftai veikia ir Klaipėdos daugiabučiuose. Jei klaipėdiečiai suinteresuoti keisti, atnaujinti liftų ūkį, Mogiliovo mašinų gamintojai visada pasirengę vystyti naudingus komercinius ryšius.

A.Korolas ir V.Grubliauskas didesnį dėmesį skyrė abiejų valstybių ekonominiams ryšiams. Klaipėda – bene pagrindinis Baltarusijos uostas, pernai mūsų uosto kompanijos perkrovė beveik 9 mln. tonų kaimyninės valstybės krovinių. Ambasadorius teigė, kad pernai kiek sumažėjusi trąšų krova šiemet pasieks buvusias apimtis.

V.Grubliauskas užsiminė, kad vertinant tokius plačius ir ilgalaikius Klaipėdos ir Baltarusijos santykius būtų tikslinga mieste įsteigti Baltarusijos garbės konsulatą. Klaipėdoje sėkmingai veikia ne vienos valstybės garbės konsulatas, todėl būtų visai logiška, kad ir Baltarusija rodytų iniciatyvą atsirasti tokiai įstaigai.

A.Korolas patikino, kad Baltarusijos garbės konsulo Klaipėdoje skyrimo procedūros yra baigiamosios stadijos, šiuo metu klausimas ir konsulo kandidatūra derinama Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje.

Vakar po pietų Baltarusijos ambasadorius A.Korolas dalyvavo ir istorinės fotografijos parodos "Baltarusija Pirmojo pasaulinio karo metais" atidaryme Klaipėdos tautinių kultūrų centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zenonas priekuliskis

Stai ir atsirado pliusukas, saunuoliai. Paskambinsiun draugui. Ar dings jo.

zenonas priekuliskis

Pats uz savo pasisakyma padejau pliusuka, deja dabar jau jisai dingio. Iki susimatymo ponai KaGeBistai. Sekmes . Padet pliusiuko nebeina.

zenonas priekuliskis

Baltarusai gyvena geriau negu mes.Musu zemes usnimis apaugusios, pas juos javais. Mano ponia vaziavo i Minska, vezesi apie 200 gr lasinuku, porai dienu, galvojo nebus ko ten valgyti. Deja jie gyvena geriau. Gristan Lietuvos pasienieciai, kaip stribai, pasake, kad savo rankomis ismestu lasinukus. Baltarusiai to nepadare. Tai kuri valstybe yra teisine, p.ex. komuniste Juzapai. Nedrisk eiti i ES rinkimus, AMB su ... Mano tel. 8 662 33770.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS