Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijoje – svečiai iš Pietų Europos | Diena.lt

KLAIPĖDOS „BALTIJOS“ GIMNAZIJOJE – SVEČIAI IŠ PIETŲ EUROPOS

Klaipėdos "Baltijos" gimnazijoje sulaukta moksleivių ir mokytojų iš Graikijos, Kipro, Ispanijos, Portugalijos ir Lenkijos. Penkias dienas klaipėdiečiai su svečiais iš užsienio dalijosi gerąja patirtimi apie mokymosi motyvacijos kėlimą ir kartu leido laisvalaikį.

Šis vizitas – dalis tarptautinio projekto, kuriame skirtingų šalių mokyklos partnerės turėjo puikią galimybę plėsti akiratį, susipažįstant su kitų šalių kultūra, istorija, švietimo sistema.

Taip pat buvo lavinama anglų kalba, bendravimo įgūdžiai, o svarbiausia – plečiamas moksleivių pasitikėjimas savimi, plėtojama empatija ir tolerancija, užmegztos šiltos ir nuoširdžios pažintys.

Mokytojos K.Bogužienės paruošti mokiniai iškilmingai sutiko svečius pirmąją dieną.

Skambėjo gimnazijos kapelos atliekamos liaudies melodijos, įvairios estradinės dainos ir, žinoma, lietuvių "Eurovizijos" daina.

Svečiai turėjo galimybę ne tik pasigrožėti lietuvių liaudies šokiais, bet ir patys pašokti.

Pažinti Klaipėdos senamiesčio gražiausias lankytinas vietas mokiniai galėjo atlikdami smagias kūrybines užduotis, paruoštas mokytojos D.Elertienės.

Mokytojai mėgavosi charizmatiškos gidės, anglų kalbos mokytojos S.Danušienės ekskursija po Klaipėdos senamiestį.

Nors UNESCO pasaulio paveldo sąraše esanti Nida pasitiko svečių skruostus žnaibydama atšiauriu vėju, įspūdingi Kuršių nerijos vaizdai nepaliko abejingų. Kaip ir faktas, kad visai šalia – Kaliningrado sritis.

Kipro ir Graikijos moksleiviai davė interviu "Artos" (Graikija) televizijai apie viešnagę Lietuvoje.

Baltijos auksas – gintaras – sulaukė ir suaugusiųjų, ir vaikų dėmesio.

Kol mokiniai dalyvavo Palangos gintaro muziejaus edukacijose, mokytojai aplankė muziejaus ekspozicijas ir pasirūpino maloniomis dovanėlėmis artimiesiems.

Na, o veiklas atsinaujinančios energijos išteklių tema organizavo matematikos mokytoja R.Jegnoraitė-Juškienė ir fizikos mokytojas A.Domarkas.

Robotikos klasėje daug smagių emocijų mokiniams suteikė jų pačių sukonstruotų ir užprogramuotų robotų kovos. Čia mokiniams padėjo mokytojai D.Zviedrys ir R.Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.

Gerai kad draugauja, svečiuojasi, bendrauja. Reikia taip gyvent. O ne iš kaimynų ir kitų užsienio šalių daryt priešus.Šaunuoliai gimnazistai...Vystykit toliau savo gerą iniciatyvą. Gal tokie kaip jūs Lietuvos ateitį valdys tai yra vilties kad žmonės užmiršę karus, pagaliau pradės gražiai ir gerai gyventi..

babajus

O kodel nesimato ukrainos veliavos su uzrasu "иди нахуй"? Kaip cia dabar? Gal "Baltijos" gimnazija palaiko Putina?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS