Baltijos jūroje prasideda karinės pratybos | Diena.lt

BALTIJOS JŪROJE PRASIDEDA KARINĖS PRATYBOS

  • 3

Baltijos jūroje penktadienį prasideda Lietuvos karinių jūrų pajėgų pratybos „Baltijos tvirtovė 2021“, jos vyks kartu su JAV karinio laivyno organizuojamomis didžiausiomis metų tarptautinėmis pratybomis BALTOPS.

Šiemet pratybos „Baltijos tvirtovė 2021“ vyks ne vien tik jūrinėje erdvėje, bet apims ir kranto bei vidaus vandenų zoną.

Pratybos vyks Baltijos jūros Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje, taip pat Kuršių mariose, Kuršių nerijoje bei Klaipėdos mieste, pranešė kariuomenė.

Pratybose dalyvaus Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos ir Estijos karinių jūrų pajėgų laivai, Baltijos šalių karinių laivų junginys „Baltron“, Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabo ir kranto daliniai, Jungtinės Karalystės ir Portugalijos jūrų pėstininkai bei Lenkijos karinių jūrų pajėgų kranto gynybos raketų dalinys.

Mokymų metu bus vykdomi jūrinei fazei būdingi karinių laivų taktikos elementai bei treniruotės, tokios kaip laivų manevravimas grupėje, artileriniai šaudymai, radijo ryšio procedūros, paieškos ir gelbėjimo procedūros, kova už laivo gyvybingumą bei priešmininė kova.

Krante vyks specifiniai pratybų veiksmai – tai karinių dalinių gynyba nuo asimetrinės hibridinės grėsmės ir jos neutralizavimas, jūrų desanto operacijos Kuršių nerijoje bei Kuršių mariose, uosto apsaugos ir gynybos organizavimas.

Kariuomenė įspėja Klaipėdos miesto, Smiltynės ir Kuršių nerijos gyventojus bei turistus, kad pratybos vyks ne karinėje teritorijoje Kuršių nerijoje, Kuršių mariose, Smiltynėje bei Klaipėdos mieste. Be to, gali būti naudojami imitaciniai šaudmenys.

Tarptautinės karinių jūrų pajėgų pratybos „Baltijos tvirtovė“ vyksta nuo 2008 metų, kasmet vis kitoje Baltijos šalyje. Jų tikslas yra sudaryti sąlygas tarptautinių Baltijos šalių karinių jūrų pajėgų štabo karininkų kursų, vykstančių Rygoje, klausytojams, planuoti pratybas realių karinių mokymų jūroje aplinkoje, remiantis NATO procedūromis ir naudojant operacinę anglų kalbą.

JAV karinio laivyno Baltijos jūroje organizuojamos tarptautinės jūrų pratybos „BALTOPS 2021“ šiemet jau yra 50-osios. Jos planuojamos birželio 6–18 dienomis.

Šiose pratybose dalyvaus apie 40 laivų, 60 orlaivių bei apie 4 tūkst. karių iš 16 NATO ir dviejų neutralių valstybių.

Pratybose bus vykdomi oro gynybos, kovos su povandeniniais laivais, priešmininės kovos bei operacijų su amfibijomis veiksmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pypenas

Pagal nuotrauką,pratybos vyks su karietom ir geldom.........????????????

Purmaliai

Vata nersis is kailio !

4

Su karinėm pratybom reikia žaisti vandenyne, o tai tik poilsio zonas teršia tie kareivėliai. Jokios naudos iš tų pajėgų visokių nėra, gąsdina vieni kitus ir didžiuojasi tuom

SUSIJUSIOS NAUJIENOS