Bandelės ir keksiukai mokyklose – ne pažeidimas | Diena.lt

BANDELĖS IR KEKSIUKAI MOKYKLOSE – NE PAŽEIDIMAS

Klaipėdos "Verdenės" progimnazijoje besimokančių vaikų tėvams įtarus, kad įstaigos valgykloje prekiaujama menkaverčiais užkandžiais, maisto produktų inspektoriai atliko pakartotinį tyrimą, tačiau pažeidimų neįžvelgė.

Leidimą progimnazijoje pardavinėti konditerijos gaminius, saldžius gėrimus ir kitokius užkandžius davė mokyklos taryba, kurią sudaro keli tėvų, mokytojų ir mokinių atstovai.

Kilus kai kurių tėvų nepasitenkinimui, pernai gruodį įstaigoje lankėsi Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai. Nė vienas jų pažeidimų neužfiksavo.

Kreipusis dienraščio žurnalistams, praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento atstovai atliko pakartotinį tyrimą, kurio metu, remiantis Vaikų maitinimo tvarkos aprašu, mokyklos valgykloje draudžiamų produktų nerado.

Teigiama, kad keksiukai su kakava ar kukurūzų užkandžiai švietimo įstaigų valgyklose gali būti.

Redakcijos archyvo nuotr.

"Taip, bufete prekiaujama miltinės konditerijos gaminiais – bandelėmis su cinamonu, varške, kurių gamintojas ir tiekėjas – bendrovė "Klaipėdos duona". Taip pat prekiaujama mokyklos valgykloje iškeptais miltiniais gaminiais – keksiukais su kakava, pieniškomis dešrelėmis. Tačiau šie kepiniai nepriskiriami konditerijos gaminiams su glajumi, glaistu, šokoladu ar kremu. Be to, bufete neprekiaujama saldainiais ar kitais panašiais saldumynais. Šiuos produktus atstoja sveikatai palankūs gaminiai – javainiai, batonėliai, kurie gamintojo pažymėti specialiu vaikų mitybai palankiu ženkliuku. Visi gėrimai (skardinėse, tetrapakuose), parduodami bufete, taip pat nedraudžiami mokinių mitybai", – teigiama tarnybos siųstame atsakyme.

Esą tiek atvežti miltinės konditerijos gaminiai, tiek gaminti mokyklos valgyklos virtuvėje yra pritaikyti vaikų maitinimui pagal pridėtinio cukraus, druskos ar skaidulinių medžiagų kiekį juose.

Redakcijos archyvo nuotr.

"Vadovaujantis Vaikų maitinimo tvarkos aprašo nuostatomis, mokiniams mokykloje gali būti patiekiami šalti užkandžiai (raštišku vaikų atstovų pagal įstatymą pritarimu). Toks sutikimas mokykloje yra patvirtintas 2019 m. spalio 23 d. mokyklos tarybos posėdžio protokolu. Todėl manome, kad atsiradus mokyklos bendruomenėje tokių vaikų atstovų, kurie nesutinka su šio dokumento nuostatomis, gali klausimą svarstyti ir keisti bufete parduodamų produktų sąrašą. Vaikų maitinimas yra opi tema visai mokyklos bendruomenei. Manome, kad ateityje sveikatai palankių produktų sąrašas mokyklose tik ilgės. Į šį procesą turi įsijungti tiek mokiniai, jų tėveliai, tiek pedagogai, visuomenės sveikatos specialistai, maitinimo paslaugos teikėjai, gamintojai", – rašoma atsakyme.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, jeigu užkandžių sąrašas, kuriam buvo pritarta, netenkina vaikų atstovų, jis gali būti peržiūrėtas ir pakeistas sveikatai palankesniais maisto produktais, patiekalais arba galima jų visai atsisakyti.

GALERIJA

  • Bandelės ir keksiukai mokyklose – ne pažeidimas
  • Bandelės ir keksiukai mokyklose – ne pažeidimas
  • Bandelės ir keksiukai mokyklose – ne pažeidimas
  • Bandelės ir keksiukai mokyklose – ne pažeidimas
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Patys vaikai mokyklose - NUSIKALTIMAS. Nes jie į jas eina per prievartą, o pagal juodąją Š** tai SIAUBINGAS nusikaltimas, už tokią prievartą reikia vaikus iš tėvų ATIMT (kam vaikams Australijos vištų fermose kažkoks mokslas?)

Kopūstas.

Mažiau ės, mažiau šiks.

to-mrr

Maistas vaikams turi buti skanus ir naudingas, jei vaikai renkasi bandeles, vadinasi jusu siulomas maistas nera tinkamas. Beje tais sovietiniais laikais... mokyklose valgem ivairu ir skanu maista, nebuvom istuke. Slamstas atejo su nepriklausomybe...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS