Bangų gatvę vaikai kirs saugiau | Diena.lt

BANGŲ GATVĘ VAIKAI KIRS SAUGIAU

Klaipėdiečiai per Bangų gatvę kulniuoja neseniai atnaujinta pėsčiųjų perėja. Ją įrengti iš naujo nuspręsta tada, kai panaikinus pasipylė tėvų, išleidžiančių savo vaikus į mokyklas, skundai.

Klaipėdiečiai per Bangų gatvę kulniuoja neseniai atnaujinta pėsčiųjų perėja. Ją įrengti iš naujo nuspręsta tada, kai panaikinus pasipylė tėvų, išleidžiančių savo vaikus į mokyklas, skundai.

Nors pastaruoju metu Klaipėdoje sparčiai nyksta perėjos, kai kur, įvertinus poreikį, jos atgaivinamos.

Neseniai vieną jų pašalinus Bangų gatvėje, kiek tolėliau buvo nubraižytas naujas „zebras“, įrengtos saugumo salelės.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, perėją nuspręsta atnaujinti, siekiant vaikų saugumo. Paaiškėjo, kad panaikinus anksčiau netoliese buvusią perėją mažieji, keliaudami į Bangų gatvėje esančią švietimo įstaigą, kelią kirsdavo pavojingai.

„Natūralu, kad kai kuriose vietose tų perėjų reikia. Buvome nuvykę į vietą, žiūrėta, įvertintas ir vaikų saugumas, todėl ji buvo grąžinta“, – paaiškino R.Mockus.

Kol kas daugiau tokių stebimų gatvių ar vietų, kur būtų planuojama atnaujinti panaikintas perėjas, nėra.

Mieste pradėjus šalinti perėjas savivaldybė sulaukė gyventojų skambučių. Žmonės piktinosi, kad pastarosios dingo netoli Mokyklos gatvės viaduko, greta Pilies tilto ir kitose vietose.

„Viską žmonėms paaiškiname išsamiai. Perėja nėra saugumo garantas, ypač ten, kur intensyvus eismas, kur daugiau nei dvi juostos. Dėjome informacinius stendus“, – teigė R.Mockus.

Anot jo, pagal miestui teikiamas rekomendacijas, Klaipėdoje dar reikėtų panaikinti nemažai perėjų, tačiau laukiama tikslių išvadų, kurias turi pateikti neseniai uostamiestyje viešėjusi Susisiekimo ministerijos komisija.

Kada rekomendacijos pasieks miestą, kol kas nežinoma, o be jų nėra aišku ir kokių pokyčių dar gali prireikti gatvėse.

R.Mockus užtikrino, kad gavus išvadas bus atsižvelgiama į realiai susiklosčiusią situaciją ir tik tada imamasi veiksmų.

„Atsiranda ir perėjimų įstatymas. Vietoj perėjos reikės įrengti perėjimus“, – pastebėjo R.Mockus.

Perėjimai nuo perėjų skirsis tuo, kad jų vietoje nebeliks „zebro“. Gatvę pėstiesiems pereiti bus leidžiama, tik reikės įsitikinti, kad nebus trukdoma kitiems eismo dalyviams.

GALERIJA

  • Rimantas Mockus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ops

Kauno gatvėje padarė perėją, bet nepažemino šaligatvio bortelių, neišklojo plyteliu žolėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS