„Bangų šešėlius“ skubiai restauruos | Diena.lt

„BANGŲ ŠEŠĖLIUS“ SKUBIAI RESTAURUOS

Jei tik oro sąlygos bus palankios, dar šiandien turi būti restauruota skulptūra „Bangų šešėliai“, kurią prieš kelias savaites pažeidė užkritęs, audros nulaužtas medis. Skulptūros restauravimas kainuos apie tūkstantį eurų.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė patvirtino, kad akmens meistrai, kurių paslaugų skulptūrų parkui vis prireikia, pažadėjo kuo skubiau sutvarkyti „Bangų šešėlius“, galbūt net šiandien, jei tik nelis ir restauratoriai galės darbuotis.

„Po pažeidimo tarp skulptūros ir jos pagrindo buvo įsprausti ąžuoliniai pleištai, kad skulptūra būtų bent kiek stabili ir nenuvirstų. Lūžtančio medžio kamienas trenkė skulptūrai per pečius. Pečiai liko nubrozdinti. Ir tai geriausias scenarijus, kas galėjo nutikti. Juk galėjo ta skulptūra nuo smūgio griūti į priekį ir užgauti kitas dvi kompozicijos figūras. O skulptūrų autorius miręs, tai tada derinimas dėl autorinių teisų ir reikalai dėl restauracijos būtų labai užsitęsę“, – kalbėjo S. Simanaitienė.

Tai yra skulptoriaus Vaclovo Krutinio (1948–2013) darbas, sukurtas 1984 metais.

„Bangų šešėliai“ yra trečioji šio autoriaus skulptūra Klaipėdos skulptūrų parke, pirmąją – „Pakrantę“ – jis sukūrė 1977 m., dar po dvejų metų nukalė skulptūrą „Dviese“.

„Skulptūra „Bangų šešėliai“ bus tvarkoma už muziejaus pinigus, tai kainuos 940 eurų. Tokiam dalykui biudžete pinigų nebuvome numatę. Bet ateityje, ko gero, reikės numatyti, nes panašu, jog audros kartosis, o parko medžiai seni, dar mena senųjų kapinių laikus. Ne vienas jų viduje yra išpuvęs, tad natūralu, kad jie lūžta. Kitaip čia nebus, turbūt nuostolių ir ateityje neišvengsime“, – teigė S. Simanaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>aš

Man tai baisus tu . Ir ką dabar daryti?

Man tai baisios tos skulptūros...gal viena kita tik normalesnė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS