Bažnyčia prisidės prie miesto jubiliejaus | Diena.lt

BAŽNYČIA PRISIDĖS PRIE MIESTO JUBILIEJAUS

Šiais metais sukaks 770 metų, kai pirmąkart istoriniuose šaltiniuose buvo paminėtas Klaipėdos miestas. Prisidėti prie šios sukakties paminėjimo iniciatyvą parodė ir uostamiesčio katalikų bendruomenės. Šią idėją, susitikę su miesto vadovais, išsakė kunigai.

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis šią savaitę sulaukė skambučio iš Šv. Kazimiero parapijos klebono Rolando Karpavičiaus, kuris prašė susitikti.

"R.Karpavičius teigė, kad katalikų bažnyčių klebonai pasitarė ir mano, jog prie jubiliejinių Klaipėdos gimtadienio renginių galėtų prisidėti ir bažnyčių bendruomenės. Jų iniciatyva tikrai maloniai pradžiugino", – kalbėjo A.Cesiulis.

Į susitikimą atėjo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, Kultūros skyriaus darbuotojos.

Šventės programa jau yra parengta, šiuo metu tikslinamas biudžetas.

"Ne už kalnų Klaipėdos miesto šventė, prisidėti prie jos norėtų ir katalikų bendruomenės. Kaip ir kuo, dar derinsime", – patvirtino R.Karpavičius.

Vicemero A.Cesiulio teigimu, sulaukta ir dar vienos iniciatyvos, šįkart – iš kariškių.

Jie siūlosi prisidėti prie Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio jubiliejaus rengimo. Tai bus minima 2023 m.

"Artimiausiu laiku su jais kalbėsime. Pasirengimo šventėms darbai vyksta per daug neviešinant. Tiek kariškių, tiek bažnyčios iniciatyvos miestui yra labai svarbios", – teigė A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dedei Ignui

Istoriskai Memel-negrazus "fasistinis" pavadinimas,o Klaipedos tokio pavadinimo pries 770 metu nebuvo is viso,va todel ir slepiamas vadinamas "gimtadienis"nuo visuomenes!!

to Asta Dykovienė

Šiais metais sukaks 770 metų, kai pirmąkart istoriniuose analuose buvo paminėtas Memel vietovardis.Taip reikia rašyti,o ne politikų užsakytą briedą ir nesąmones...apie Klaipėdos miestą 1252 m.

dėdė Ignas

Tai kodėl miesto gimtadienis slepiamas nuo visuomenės? Miesto vadovai, aktyvistai, visuomeninės ir politinės organizacijos, įmonių ir įstaigų vadovai - kuo plačiau skelbkite numatomus renginius, skatinkite juose galyvauti kuo daugiau žmonių, skelbkite konkursus, sportines ir menines varžybas, užtvindykite miestą plakatais, šūkiais, puoškite aikštes, skverus, kiekvieną namą. Tokią datą privalo išgirsti visa Lietuva, visas pasaulis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS