Bendruomenė „Berželis“ ruošiasi Kalėdoms: rinksis į užsiėmimus, puoš eglutę | Diena.lt

BENDRUOMENĖ „BERŽELIS“ RUOŠIASI KALĖDOMS: RINKSIS Į UŽSIĖMIMUS, PUOŠ EGLUTĘ

Pietinės miesto dalies gyventojai buriasi į šventę. Bendruomenė "Berželis" Kalėdų proga rinksis ne tik į kūrybinius užsiėmimus, bet ir puoš eglutę.

Adventą "Berželio" bendruomenė pasitiko su jos narių įrašytomis "Kūrybiškų Kalėdų" vaizdinėmis pamokomis.

Papuošti Kalėdų eglutę bendruomenės nariams jau tapo tradicija. Praėjusiais metais gyventojai medį dabino palypėję ant kopėčių, o šiemet tikisi gauti keltuvą.

Tiesa, tai gali būti sudėtinga, nes šįsyk puošimui finansavimo nėra, visos išlaidos bus padengtos savais pinigais.

Kita naujų bendruomenės narių iniciatyva – kūrybinės šventinės pamokos internetu. Pirmoji pamoka skirta jogai, o antrasis vaizdo įrašas – kalėdinėms atvirutėms gaminti ir dovanoms pakuoti.

Šią vasarą "Berželio" bendruomenė minės trečiajį gimtadienį. Viena jos įkūrėjų Audronė Zalumskienė pastebėjo, kad metams bėgant gyventojų aktyvumas, susidomėjimas ir pasitikėjimas auga.

"Kasmet rašomi projektai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, galima gauti 3 tūkst. eurų metinėms bendruomenės veiklos išlaidoms. Praėjusiais metais iš šio finansavimo buvo organizuota ekskursija, eglutės puošimo šventė ir išvykos į baseiną", – prisiminė A. Zalumskienė.

Baseinas ypač populiarus tarp aktyvių bendruomenės narių – vaikų globos namų "Rytas" auklėtinių.

A. Zalumskienė teigė, kad vienas bendruomenės tikslų – suteikti galimybes šiems vaikams integruotis į visuomenę jiems priimtinais būdais.

Į mikrorajoną keliasi nauji gyventojai, kurių didelė dalis – jaunos šeimos.

Šių aktyvių žmonių dėka bendruomenėje sukuriama vis naujų veiklų. Štai neseniai prasidėjo kriketo pamokos. Neįprastas komandinis žaidimas kamuoliu sulaukė populiarumo.

A. Zalumskienė džiaugėsi, kad bendruomenės narių skaičius nuolat auga.

Šiuo metu "Berželyje" yra 30 narių, kurie vienu ar kitu metu gali skirti laiko bendruomenės veiklai. Patys aktyviausi – apie 15 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Berželis silpnas ąžuolo raik

SUSIJUSIOS NAUJIENOS