Bendruomenių pinigai – vaikams ir sportui | Diena.lt

BENDRUOMENIŲ PINIGAI – VAIKAMS IR SPORTUI

Bendruomenių tarybos jau apsisprendė, kur išleisti 500 tūkst. litų, skirtų bendruomeniškumui skatinti. Ir nors kai kurie gyventojai pageidavo, kad jų butuose būtų įdėti plastikiniai langai, kaip ir pernai, daugiausia litų bus išleista vaikų žaidimų aikštelėms įrengti ar atnaujinti.

Remontuos „skeitparką“

Klaipėdiečiai aktyviai teikė paraiškas, kur būtų galima išleisti bendruomeniškumui skatinti iš valstybės skirtus pinigus. Paraiškų gauta 250, tačiau kai kurias jų iškart teko atmesti, nes jos neatitiko kriterijų. „Suprantama, jog tikrai negalėjome tenkinti gyventojų norų jų butuose pakeisti plastikinius langus, suremontuoti laiptines, finansuoti kai kurių nevyriausybinių organizacijų veiklą“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė.

p>Tinkamos paraiškos buvo perduotos svarstyti keturioms Vietos bendruomenių taryboms, kurios priėmė 108 sprendimus.

Bendruomenių atstovai nusprendė, jog mieste už iš valstybės skirtus pinigus reikia atnaujinti 42 vaikų žaidimų aikšteles, įrengti 8 lauko treniruoklių kompleksus, suremontuoti „skeitparką“ prie Klaipėdos jaunimo centro, atnaujinti 10 krepšinio aikštelių, viešose miesto vietose įrengti suoliukų, organizuoti renginių ir paskaitų gyventojams, kurių tema – geresnis tėvų bendravimas su vaikais.

Defektus ištaisė

„Norint patenkinti visas gyventojų paraiškas, būtų reikėję 4 mln. litų, o skirta 500 tūkst. litų, todėl ir pasirinktos tokios priemonės. Svarbiausia, kad jas pasirinko pačios bendruomenės“, – sakė D.Pilelienė.

p>Jos žodžiais, šiuo metu jau rengiami dokumentai viešųjų pirkimų procedūroms pradėti, todėl tikimasi, kad ir darbai prasidės gerokai anksčiau nei pernai.

„Klaipėda“ rašė, jog pernai vaikų žaidimo aikštelės buvo įrenginėjamos žiemą, todėl darbai atlikti itin nekokybiškai ir kėlė grėsmę mažųjų klaipėdiečių saugumui.

„Rangovai visus defektus ištaisė ir dabar visi įrenginiai yra saugūs. Jiems suteikta ir vienerių metų garantija“, – tvirtino D.Pilelienė.

Sudaužė akmeninį stalą

Kol kas dar nesutvarkytas tik Bandužių gatvėje naujoje vaikų žaidimų aikštelėje esantis įrenginys-namelis. Jį buvo padegę du paaugliai. Pareigūnai jau nustatė jų tapatybes, todėl vaikų tėvams teks atlyginti atžalų padarytą žalą.

Vandalai nuniokojo ir senamiestyje, prie buvusios Vydūno vidurinės mokyklos pastatytą akmeninį teniso stalą – jį suskaldė. Rangovai geranoriškai sutiko jį pastatyti kitoje vietoje – prie Klaipėdos jaunimo centro, kur įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Kitais metais Klaipėdos savivaldybė taip pat tikisi gauti apie 500 tūkst. litų bendruomeniškumui skatinti. Valdininkai vylėsi, jog gyventojai paraiškose, kur išleisti šiuos pinigus, nurodys, kad juos būtų galima panaudoti vaikų vasaros poilsiui organizuoti ar mažųjų klaipėdiečių mokymams plaukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)