Beraščiai lenda į viešumą | Diena.lt

BERAŠČIAI LENDA Į VIEŠUMĄ

Uostamiesčio gyventojus glumina parlamentarų atstovų neraštingumas. Viešame skelbime, kuriuo gyventojai buvo kviečiami į susitikimą su klaipėdiečiais Seimo nariais Algimantu Kirkučiu ir Dainiumi Kepeniu, akis badė rašybos klaidos.

Reikia tikėtis, kad į ataskaitinį susitikimą su Seimo nariais A.Kirkučiu ir D.Kepeniu, vykusį pirmadienio popietę, neatėjo kalbininkų ar bent lietuvių kalbos mokytojų, nes parlamentarai būtų degę iš gėdos dėl jų padėjėjų neraštingumo.

Pastarieji viešame skelbime, kuriuo gyventojai buvo kviečiami į šį susitikimą, sugebėjo padaryti net penkias rašybos klaidas.

Kalbininkas Antanas Smetona sako, jog liūdina ne tik Seimo narių padėjėjų, bet ir visos sistemos raštingumas.

"Neraštingumas yra visuomenės, ne vien Seimo narių ar jų padėjėjų problema. Prisiminkime garsiąją istoriją su "ų" žodyje "ačiū", lietuvių kalbos egzamino rezultatus. Be to, į viešąją kalbą veržiasi slengas, ypač – reklamoje. Reklamos tikslas nėra papuošti mūsų kalbą. Jos tikslas yra įpiršti prekę, tą žmonės ir daro, o ar tai visur dera, priklauso nuo moralės. Negalima teigti, kad tam tikros leksikos ar keiksmažodžių vartoti negalima. Galima, bet reikia žinoti, kur", – dėstė A.Smetona.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

To BK

Tau iki Kepenio kaip kiaulei iki debesu.....

Cha

Maža kas dirba privačiame versle... kad ir statybininkai... kaip nori, taip stato! Jei tau kreivą namą pastatys ir iš anksto sumokėtų pinigų negrąžins, jiems bus gerai, reiškia, ir tau bus gerai?

BK

Kepeniui ne gramatika ir sintaksė(kalbos kultūrą liudijanti) yra svarbios, o kaip garsiau viešai bezdalą nuleisti. Toks jo indėlis į politinį-girskinį šalies ir uostamiesčio progresą. Rinkėjams su uosle- prastai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS