Betliejaus taikos ugnis šildo uostamiestį | Diena.lt

BETLIEJAUS TAIKOS UGNIS ŠILDO UOSTAMIESTĮ

Klaipėdoje dalijama Betliejaus taikos ugnis. Visame pasaulyje dalijamos liepsnelės neaplenkė ir uostamiesčio.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje šį savaitgalį buvo dalijama Taikos ugnis, visi norintieji gerumo šviesos parsinešti į savo namus, jos vis dar gali gauti tiesiog užsukę į bažnyčią.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius teigė, kad Betliejaus taikos ugnis yra gražus gerumo simbolis, kviečiantis susimąstyti bei skleisti gėrį.
„Esame socialinės būtybės, mums yra svarbu paliesti, pamatyti. Taip iki mūsų dienų atkeliauja šis, prieš du tūkstančius metų Jėzaus atneštos šviesos prisiminimas“, – sakė V.Viktoravičius.

Simbolinė žvakės liepsna perduodama iš rankų į rankas, raginant daryti mažus ir gerus darbus kasdienybėje, uždegti taiką ir ramybę pirmiausia savose širdyse bei skleisti ją savo šeimoje, bendruomenėje, šalyje visame pasaulyje.

„Išeik iš tamsumos ir parodyk gėrį“ – šiais metais tokie žodžiai dažnai skamba simbolinės ugnies kelionėje.

„Betliejaus taikos ugnis – maža ir lengvai pažeidžiama stipresnio vėjo gūsio, bet tuo pačiu savyje talpinanti tiek daug ir primenanti jau greit gimsiantį Kūdikį Jėzų“, – sakė skautų atstovė Jūra Dindienė.

Šiuo metu specialiai ugnelė nebėra dalijama, tačiau V.Viktotravičius patikino, kad šviesa pasidys su visais, kurie užsuks į bažnyčią.

„Dabar pas mus yra tokia lektarna, kuri negęsta, tie, kurie atėję išreikš norą – galės pasiimti Betliejaus taikos ugnies ir neštis į savo namus“, – patikino dvasininkas.

Betliejaus taikos ugnies tradicija atkeliavusi iš Austrijos. 1986 m. ten buvo surengta akcija „Šviesa tamsoje“, kurios metu labiausiai pasižymėjęs vaikas keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kurią perveža į Vieną ir Platina savoje šalyje.

Skautų dėka ši tradicija išplito po visą pasaulį. Klaipėdoje  taikos ugnis dalijama nuo 2008 metų.

Gruodžio 19 d. iš Vilniaus Taikos ugnis gabenta į Klaipėdą ir jau šį savaitgalį nudžiugino uostamiesčio tikinčiuosius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sventakupriams:

Nezaiskite su ugnimi- pasidarysite bedos... Sventa- nesventa, bet vis tiek ugnis ir gaisras nuo jos buna toks pats...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS