Botanikos sode – civilizacijos ženklai | Diena.lt

BOTANIKOS SODE – CIVILIZACIJOS ŽENKLAI

Klaipėdos universiteto Botanikos sode pagaliau bus įrengtas vandentiekis ir kanalizacija. Šie darbai jau vyksta. Sodo darbuotojai džiaugiasi, kad pagaliau turės tualetus.

Klaipėdos universiteto Botanikos sode pagaliau bus įrengtas vandentiekis ir kanalizacija. Šie darbai jau vyksta. Sodo darbuotojai džiaugiasi, kad pagaliau turės tualetus.

Kretingos gatvėje, ties Klaipėdos universiteto Botanikos sodu, nuo pirmadienio stovi sunkiasvorė technika. Šios transporto priemonės rytais šiek tiek pasunkina eismą šia arterija.

Sunkiasvorė technika užima vieną eismo juostą. Norėdami aplenkti, vairuotojai turi išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą.

Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė pasakojo, kad sunkiasvorė technika dirba pas juos. Į prieš daugiau nei 20 metų įkurtą sodą tiesiamas vandentiekis ir kanalizacija.

"Gyvenome be šių patogumų. Nauja universiteto valdžia skyrė pinigų šiems darbams. Mes labai tuo džiaugiamės", – tvirtino direktorė.

Siekiant kuo mažiau išardyti teritorijos, vandentiekis ir kanalizacija klojami betranšėjiniu būdu.

"Atliekant požeminius gręžimo darbus, reikia labai galingos technikos. Didžiausia mašina netelpa mūsų teritorijoje. Dėl to ir stovi gatvėje. Gal per kelias dienas baigs gręžimo darbus. Iš viso jie truks apie savaitę", – pasakojo vadovė.

Pasak O.R.Žadeikienės, technika Kretingos gatvėje ties Botanikos sodu stovi tik dienomis, darbo valandomis. Vakare ji išvažiuoja.

"Lieka tik viena nedidelė mašina mūsų teritorijoje. Vairuotojų labai prašome pakentėti kelias dienas ir nepykti. Tiek metų laukėme vandentiekio ir tualeto. Gal darbus greitai baigsime", – komentavo direktorė.

Botanikos sodo augalai iki šiol buvo laistomi greta tekančios Danės vandeniu. Tai bus daroma ir toliau. Tik dalis augalų bus laistomi vandentiekio vandeniu.

GALERIJA

  • Botanikos sode – civilizacijos ženklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS