Būsimi tėveliai kviečiami į „Tėvelių mokyklą“ | Diena.lt

BŪSIMI TĖVELIAI KVIEČIAMI Į „TĖVELIŲ MOKYKLĄ“

  • 0

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kūdikio laukiančius pajūrio gyventojus jau tradiciškai kviečia gilinti savo žinias „Tėvelių mokykloje“. Balandžio mėnesį suplanuotas šešių nemokamų paskaitų ciklas.

Susitikimai su būsimais tėvais startuos jau balandžio 6 d., trečiadienį, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose (Taikos pr. 76, Klaipėda). Visos paskaitos nemokamos ir organizuojamos vakarais, patogiu metu – nuo 17.15 val.

„Tėvelių mokykloje“ pirmojoje šio mėnesio paskaitoje, kaip ir kiekvieną mėnesį, dalyviai gaus vertingos informacijos, kuri padės pasiruošti svarbiam gyvenimo etapui – gimdymui. Kad būtų paprasčiau paruošti kūdikio kraitelį ir išvengti streso grįžus su naujagimiu iš ligoninės namo, rekomenduojame apsilankyti paskaitoje, apie kūdikio priežiūrą pirmaisiais jo mėnesiais, balandžio 12 d. Vertėtų nepraleisti subtilios temos apie pogimdyvinę depresiją bei jaunos šeimos psichologiją. Apie tai kaip kūdikio atėjimas į šį pasaulį pakeičia šeimos vertybes, su kokiomis psichologinėmis problemomis susiduriama ir kaip jų išvengti plačiau su tėveliais apie tai bus kalbama balandžio 14 d.

Balandžio 20 d. vyksiančioje paskaitoje bus aptarta kokie skiepai naujagimiui geriausi, kokios galimos mažylių reakcijos į vakcinas, kuomet reikia juos skiepyti. Taip pat turėsite galimybę geriau susipažinti su alerginių ligų atsiradimu, kaip kovoti su jomis ir sugriauti vyraujančius mitus.

Įsibėgėjus užsiėmimams laukia vertinga paskaita apie nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūrą, kuri vyks balandžio 18 d. Čia specialistai papasakos apie mažylių ir mamų burnos higieną bei jos svarbą sveikatai.

Baigiantis paskaitų ciklui bus galima daugiau sužinoti ir apie natūralų naujagimių ir kūdikių maitinimą. Ši daug dėmesio sulaukianti paskaita vyks balandžio 27 d. Jos metu būsimos mamos įgaus praktinių žinių ir patarimų kaip tinkamai pasiruošti ir įveikti baimes, kurios gali užplūsti priglaudus mažylį prie krūtinės.

Į susitikimus su specialistais kviečiamos ne tik būsimos mamos, bet ir tėveliai. Visi norintys dalyvauti dominančiuose užsiėmimuose arba visame jų cikle, gali registruotis iš anksto arba artėjant pasirinktai temai. Užsirašyti galima paskambinus tel. (8 46) 31 15 51, mob. (8 640) 93340 arba el. paštu iveta@sveikatosbiuras.lt.

Paskaitų temos:

  1. „Gimdymas“ (š. m. balandžio 6 d. 17:15 val., lektorius: S. Kaunienė).

  2. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (š. m. balandžio 12 d. 17:15 val.,

lektorius: V. Dajorienė).

  1. „Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (š. m. balandžio 14 d. 17:15 val., lektorius: M. Radušis).

  2. „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (š. m. balandžio 18 d. 17:15 val.,

lektorius: E. Pudžemienė).

  1. „Viskas apie kūdikių alergijas ir skiepus“ (š. m. balandžio 20 d. 17:15 val.,

lektorius: I. Būtienė).

  1. „Naujaginio ir kūdikio maitinimas“ (š. m. balandžio 27 d. 17:15 val.,

lektorius: I. Būtienė).

Paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte (buvusi vaikų poliklinika).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS