Buvusi turgaus vadovė nori dar 10 tūkstančių litų | Diena.lt

BUVUSI TURGAUS VADOVĖ NORI DAR 10 TŪKSTANČIŲ LITŲ

Geranoriškai iš Senojo turgaus bendrovės direktorės pareigų pasitraukusi ir kompensaciją už tai gavusi Ramutė Kubilienė kreipėsi į teismą, nes nori gauti daugiau pinigų.

R. Kubilienė Senojo turgaus direktorės pareigas apleido nuo kovo 1 dienos. Darbo sutartis su daugiau nei 20 metų šiai įmonei vadovavusia moterimi nutraukta šalių – jos ir bendrovės valdybos – susitarimu.

Todėl R. Kubilienei, anot Senojo turgaus stebėtojų tarybos pirmininko Simono Gentvilo, buvo išmokėta dviejų mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija ir dar priedas, kurio dydis – mėnesio alga, už tai, kad ji taip geranoriškai sutiko pasitraukti. Iš viso R. Kubilienei buvo išmokėta apie 10 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

Tačiau neseniai ji kreipėsi į teismą ir prašo, kad jis įpareigotų Senojo turgaus valdybą R. Kubilienei išmokėti dar 3 mėnesių atlyginimo dydžio išeitinę kompensaciją – apie 10 tūkst. litų.

„Kiekvienas žmogus turi tokią teisę kreiptis į teismą ir prašyti išeitinės kompensacijos. Tačiau vien toks pretendavimas man kelia nuostabą. Senasis turgus dvejus pastaruosius metus dirbo nuostolingai. Pernai nuostoliai siekė 320 tūkst. litų, užpernai – 60 tūkst. litų. Nežinau, ar privačiame versle, atsisveikinant su vadovu, kai tokia situacija, jam būtų mokama išeitinė kompensacija“, – ir svarstė, ir nuomonę reiškė S. Gentvilas.

R. Kubilienė savo prašymo teismui nenorėjo komentuoti ir net nesutiko atskleisti, kodėl į jį kreipėsi. Ji tik pabrėžė, jog pretenzijų dėl atleidimo neturi.

„Tai – mano asmeninis reikalas, aš nebesu viešas asmuo. Kai pasikapstai, atsiranda motyvų, todėl ir kreipiausi į teismą. Kiekvienas turi teisę, visas pasaulis ant teismų laikosi. Tai ne nusikaltimas, ne baudžiamoji byla, o elementarus gyvenimiškas momentas“, – miglotai kalbėjo R. Kubilienė.

Ji dar patikino, jog tikrai neprašo kompensacijų už dėl atleidimo patirtą moralinę žalą, nes esą tokios kompensacijos – tuščias reikalas.

Senojo turgaus valdyba yra paskelbusi konkursą naujam bendrovės vadovui išrinkti. Konkurse panoro dalyvauti 11 pretendentų. Valdyba geriausią iš jų išrinks pasikalbėjusi su visais kandidatais.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

IR VEL TAS PATS

Na tai ka visi imames tokio reikalo galima siek tiek prasisukti,su iseitine kompencacija,su maistpinigiais,su tualeto kanceliarinemis prekemis ir t.tBuciau smulkus verslininkas tai nezinau kaip reiketu uzdirbti iseitinems pasalpoms.

Paulius

Darbo partija neapgynė savo partienės. Keista.

na tikrai

Na nežinau kažkaip reiktų turėti saiko,nes sėdėjusi tokioje vietoje aišku kad pasidarė gražaus pinigėlio.Gal patikrinus tą turgų ir visus jo nuostolius išeitų kad pačią direktorę reikia tampyti po teismus už tokius darbo rezultatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS