Buvusiai Senojo turgaus direktorei – nuostoliai | Diena.lt

BUVUSIAI SENOJO TURGAUS DIREKTOREI – NUOSTOLIAI

Daugiau pinigų iš buvusios darbovietės – Senojo turgaus įmonės norėjusi prisiteisti direktorės kėdę geranoriškai palikusi Ramutė Kubilienė liko nieko nepešusi ir dar patyrė nuostolių.

R.Kubilienė dar balandį kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą ir prašė, kad jis įpareigotų Senojo turgaus valdybą jai išmokėti trijų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinę kompensaciją – apie 10 tūkst. litų.

R.Kubilienė Senojo turgaus direktore nebedirba nuo kovo 1-osios. Ji iš darbo pasitraukė šalių – jos ir bendrovės valdybos susitarimu. Jai buvo išmokėta dviejų mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė kompensacija ir dar priedas, kurio dydis – mėnesio alga, už tai, kad ji taip geranoriškai sutiko pasitraukti. Iš viso R.Kubilienei buvo išmokėta apie 10 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių.

„Tai – mano asmeninis reikalas, aš nebesu viešas asmuo. Kai pasikapstai, atsiranda motyvų, todėl ir kreipiausi į teismą. Kiekvienas turi teisę, visas pasaulis ant teismų laikosi. Tai ne nusikaltimas, ne baudžiamoji byla, o elementarus gyvenimiškas momentas“, – savo sprendimo iš buvusios darbovietės reikalauti daugiau pinigų balandį nebuvo linkusi komentuoti R.Kubilienė.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nusprendė, kad didesnė išeitinė kompensacija buvusiai direktorei nepriklauso.

Teismas išaiškino, kad bendrovės vadovo ir jos akcininkų ar valdybos santykiai grindžiami ne Darbo kodekso nuostatomis. „Kitaip tariant, teismas pasisakė, kad direktorius yra asmeninio pasitikėjimo žmogus, o tai reiškia, kad jis bet kurią dieną net ir be priežasties gali būti atleistas akcininkų ar valdybos sprendimu ir jam net nereikėtų mokėti išeitinės kompensacijos“, – aiškino Senojo turgaus bendrovės Stebėtojų tarybos pirmininkas Simonas Gentvilas.

Kadangi R.Kubilienės prašymas gauti daugiau pinigų nebuvo patenkintas, ji privalės padengti ir teismo išlaidas – apie 1,5 tūkst. litų.

R.Kubilienė teismo sprendimą gali apskųsti aukštesnei instancijai.

Senajam turgui nuo balandžio pabaigos vadovauja naujas direktorius – konkursą laimėjęs Arvydas Gaudiešius.

Anot S.Gentvilo, direktorius per du mėnesius įrodė, jog Senasis turgus yra potencialo turinti bendrovė. Per du mėnesius apyvarta, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 25–30 proc. Kainos prekybininkams nebuvo pakeltos, tačiau sumažintos sąnaudos.

„Turgus turi plėstis ir tapti senamiesčio gaivinimo kertine ašimi. Turgaus vizija – prekybos centras po atviru dangumi, tad norėtume, kad ji būtų įgyvendinta per 2–3 metus“, – teigė S.Gentvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Už veiklą kurios pasekoje buvo suniokotas/apleistas bendras turtas, reikėtu dar ir pačiai sąskaitą įtaisyti.

Ašis

Citata „Turgus turi plėstis ir tapti senamiesčio gaivinimo kertine ašimi.". Taip liberalai mato senamiestį.

Nekonkurentas

Senasis turgus niekada negales konkuruoti su naujuoju . Juk senamiestis,zmoniu mazai,transporto priemoniu stovejimas apmokestintas,visokiausi apribojiai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS