Buvusios Klaipėdos socialinės paramos centro vadovės kautynės dviem frontais | Diena.lt

BUVUSIOS KLAIPĖDOS SOCIALINĖS PARAMOS CENTRO VADOVĖS KAUTYNĖS DVIEM FRONTAIS

Prieš du mėnesius Klaipėdos socialinės paramos centro direktoriaus pareigų netekusi Diana Stankaitienė teisybės ieško teismuose. Moteris prieš savivaldybę bylinėjasi ir dėl esą neteisingo jos veiklos įvertinimo, ir dėl atšaukimo iš pareigų.

Kai lygiai prieš du mėnesius pirmos instancijos teismas paskelbė sprendimą, pagal kurį už dvasinius D. Stankaitienės išgyvenimus dėl, jos manymu, neteisingo įvertinimo jos darbdaviui – Klaipėdos savivaldybei – beveik 10 tūkst. eurų atlyginti nereikės, moteris pateikė apeliaciją.

Maža to, vasario 9-oji buvo paskutinė jos darbo diena Socialinės paramos centro direktoriaus poste.

A. Stankaitienė atšaukta iš pareigų praradus pasitikėjimą, tačiau ir šį atšaukimą ji apskundė teismui.

Su D. Stankaitiene savivaldybė dabar turi dvi bylas – dėl jos veiklos vertinimo, kuri tęsiasi apeliacinėje instancijoje, ir dėl atšaukimo iš pareigų.

„Su D. Stankaitiene savivaldybė dabar turi dvi bylas – dėl jos veiklos vertinimo, kuri tęsiasi apeliacinėje instancijoje, ir dėl atšaukimo iš pareigų. Sunkiai įsivaizduoju jos grįžimą į buvusias pareigas, nes turi būti pasitikėjimo santykis tarp įstaigos vadovo ir jį paskyrusio asmens, jeigu tų pasitikėjimo santykių nėra, vadovas į pareigas negrąžinamas, o sprendžiama tik dėl atšaukimo ar atleidimo iš pareigų teisėtumo“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Klaipėdos savivaldybės administracija skelbė, kad nuo 2001 m. centrui vadovavusi D. Stankaitienė iš pareigų atšaukta dėl netinkamo įstaigos darbo organizavimo, neužtikrinus, kad įstaigos veikloje būtų laikomasi teisės aktų, racionaliai naudojamos lėšos bei turtas, neužtikrinus veiksmingos vidaus kontrolės sistemos sukūrimo, veikimo ir tobulinimo.

Pasak A. Kačalino, Klaipėdoje tai vienas pirmųjų atvejų, kalbant apie biudžetines įstaigas, kai vadovas atšauktas praradus pasitikėjimą.

D. Stankaitienės atšaukimui iš pareigų argumentų esą buvo pakankamai – Socialinės paramos centre buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, rasta problemų dėl viešųjų pirkimų ir kitų dalykų.

Mero teisė atšaukti juridinio asmens vadovą yra absoliuti ir ji negali būti kvestionuojama.

A. Kačalino teigimu, teismas tik patikrina, ar nebuvo piktnaudžiaujama šita teise ir ar buvo išlaikytos visos atšaukimo procedūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

veidelio tai tikra ringo kovotoja, į socialinę darbuotoją visai nepanaši.

Patriotas

Prie ko čia Ukraina ir žydai? 5 kolona išlindo iš apkasų?

Žingsnis po žingsnio

Ir išaiškės, kiek Savivaldybės administracijoje beraščiai, kiek yra be minimalių kompetencijų ir kaip jos paima kyšius bei kaip teikia iš tiesų paslaugas. Smagu matyti miesto turtingiausias senyvas damas už socialinei paramai skurstantiems skirtas miesto lėšas besilliuškenančias Lirnos baseine ar perkančiosios už šimtą su viršum eurų vaistus už miesto biudžeto pinigus. Kai tuo tarpu ne taip seniai Klaipėda palaidojo kūdikį, sušalęs žiemą garažuose, nes jo tėvams niekas nesuteikė pastogės, bet gausiai įvažiavo Ukrainos nusikaltėliai žydai už dyką gavo maistą, apartamentus, gydymą sanatorijos ir apgyvendinimą gamtos draustiniuose už biudžeto pinigus. Be to, tas sumas, kurių damos iš socrūpybos per metus neišdalina skurstantiems ir tiems, kam iš tiesų reikia paramos, lieka miesto biudžete su teise toms savivaldybės damoms išmokėti premijas. Panašiai dabar tos premijos ir dalinamos. Tyliai dalinamos. Aiškiau?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS