Čiuožykla Teatro aikštėje veiks ir orams atšilus | Diena.lt

ČIUOŽYKLA TEATRO AIKŠTĖJE VEIKS IR ORAMS ATŠILUS

Traukos centru tapusioje Teatro aikštėje po atviru dangumi įrengtoje ledo čiuožykloje jau apsilankė keli tūkstančiai miestiečių. Klaipėdiečiai baiminasi, kad prognozuojamas atšilimas tirpdys ne tik sniegą gatvėse, bet ir ledo čiuožyklą.

Vien praėjusį savaitgalį ledo čiuožykla sulaukė daugybės lankytojų.

Darbuotojus ypač nustebino žmonių skaičiai sekmadienį – ant ledo pačiuožinėti panoro beveik tūkstantis klaipėdiečių.

„Praėjusį sekmadienį buvo labai daug žmonių, pasiekėme rekordinį skaičių – apie 800 žmonių – ir eilės driekėsi net iki prekybininkų namukų“, – pasidžiaugė įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Živilė Putnienė.

Pasak jos, savaitgaliais ledo čiuožykla visada sulaukia gausaus lankytojų būrio dėl vykstančių renginių ir diskotekų, tad natūralu, kad darbo dienomis lankytojų būna mažiau, nes mokyklose dar neprasidėjo atostogos, o suaugusieji darbuojasi.

Artimiausiu metu prognozuojamas šioks toks atšilimas, oro temperatūra kils, sniegas gatvėse pamažu ištirps.

Miestiečiai baiminasi, kad ledo čiuožykla taip pat pradės tirpti. Tačiau projektų vadovė skubėjo raminti, kad čiuožyklai niekas negresia.

„Problemų tikrai nebus, kai ledas yra užšalęs, temperatūra iki 12 laipsnių šilumos visiškai neturi jokios įtakos. Pamenu, 2019 m. teigiama temperatūra laikėsi ilgai, ir tuo metu dirbę administratoriai pasakojo, kad lankytojų buvo kaip tik daugiau. Aišku, kai lyja ir sninga tuo pat metu, formuojasi gruoblėtas ledas, todėl darbuotojams tenka jį valyti be perstojo, nes kitaip atsiranda nelygumų, kurie čiuožėjams kelia pavojų“, – aiškino Ž. Putnienė.

Pasak projektų vadovės, nelaimingų atsitikimų tikrai pasitaiko, nes ne visi moka čiuožinėti, pasitaiko, kad lankytojai nukrenta ant ledo, bet rimtų sužeidimų išvengia.

Čiuožykloje dirba apmokyti pirmosios pagalbos darbuotojai, kurie pasirengę suteikti pagalbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS