D. Butvydas dar pabus prezidentu | Diena.lt

D. BUTVYDAS DAR PABUS PREZIDENTU

Prieš mėnesį savo noru iš pareigų pasitraukęs valstybės bendrovės "Smiltynės perkėla" vadovas Darius Butvydas išliko Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentu. Jo kadencija baigsis kitų metų pavasarį. Pasitarusi asociacijos taryba nusprendė nesuspenduoti prezidento įgaliojimų.

D.Butvydas iš posto "Smiltynės perkėloje" pasitraukė birželį, kaip pats tada teigė, taip siekdamas "nuimti įtampą bendrovėje".

Jo darbu nepatenkintas buvo susisiekimo ministras Rokas Masiulis, o ministerijos sudaryta darbo grupė jo veikloje esą aptiko tam tikrų procedūrinių pažeidimų.

Pats D.Butvydas tiek tada, tiek dabar tikina esąs švarus ir neketina trauktis iš Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) prezidento pareigų, kurias užima nuo pernai kovo.

"Buvo asociacijos tarybos posėdis, kai išėjau iš "Smiltynės perkėlos", ir buvo priimtas sprendimas nieko nekeisti, manęs paprašė pabaigti kadenciją. Nėra dėl ko man reikšti jokių įtarimų ir jie nėra pareikšti. Kalbėti apie tyrimus yra absoliutus absurdas ir jų pradėti nėra jokio pagrindo", – tikino D.Butvydas.

Vienas iš KPA tarybos narių, nepanoręs viešumo, pripažino, kad po netikėto D.Butvydo pasitraukimo iš "Smiltynės perkėlos" direktoriaus posto kilo tam tikrų abejonių esą dėl reputacijos dalykų ir neva buvo svarstyta, ar jis galėtų likti KPA prezidentu.

"Buvo susirinkusi asociacijos taryba ir nusprendė, kad D.Butvydas turi užbaigti kadenciją. Įstatai tai leidžia, mes nieko nepažeidžiame, juolab tai yra visuomeninė organizacija. Jis mums tvirtino, kad nėra nieko tokio padaręs, dėl ko jį reikėtų pasmerkti. O jis išėjo iš "Smiltynės perkėlos", kaip pats aiškino, nes santykiai su Susisiekimo ministerija buvo įtempti ir jį šiaip ar taip ketino pakeisti savo statytiniu. Bet norėčiau kreiptis į D.Butvydą – Dariau, tai yra jūsų asmeninė atsakomybė dėl asociacijos prestižo, jei dėl kokių nors priežasčių jūs negalite toliau vadovauti KPA, privalote mums pasakyti", – kalbėjo pramonininkų asociacijos atstovas.

Per 23 asociacijos veiklos nė sykio prezidento veikla nebuvo suspenduota.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

miestiete

Na, ir Asociacija, atrodo Dariaus nepažįsta, visai be lygio. juokinga.

fruktas, kokių reta

Kiek žinau visi projektai pradėti Butvydo perkėloje yra stabdomi. Tiek š... yra primalęs, kad reikės ne vienų metų, kad tą mėšlą išmėžti.

perkela

na ir nusikai perkela ,ryzas snuki,fui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS