Dalis klaipėdiečių savo butuose pasigenda šilumos | Diena.lt

DALIS KLAIPĖDIEČIŲ SAVO BUTUOSE PASIGENDA ŠILUMOS

Nors šildymo sezonas mieste jau prasidėjo, radiatoriai įkaito ne visų butuose. Anot savivaldybės atstovų, nesklandumai dažniausiai kyla, kai viršutinių aukštų gyventojai neįsileidžia į namus specialistų nuorinti šildymo sistemų.

"Lauke devyni laipsniai, o namuose radiatoriai net nepradėjo šilti", – antradienį apmaudavo Karklų gatvėje gyvenanti klaipėdietė.

Tokio pobūdžio skundų sulaukė ir valdininkai.

Šiluma dar nepasiekė dalies Taikos prospekte, Žvejybos uosto rajone, senamiestyje esančių butų. Kai kurie priekaištavo ir dėl to, kad kaista ne visi buto radiatoriai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausiojo specialisto Skirmanto Adašiūno, gyventojams nereikėtų nerimauti, nes per šią savaitę nesklandumai bus išspręsti.

"Šiuo metu vyksta paleidimo procesas. Kai kur patenka oro, tam, kad jį pašalintum, reikia prieiti prie viršutinių taškų. Dažniausiai tai yra pačiuose butuose, ne visada pavyksta greitai į juos patekti. Patys gyventojai nenori padėti surasti problemos, jie tik linkę piktintis", – teigė S.Adašiūnas.

Apie problemą žmonės turėtų pranešti šildymo sistemų prižiūrėtojui ar namo administratoriui.

Apie problemą žmonės turėtų pranešti šildymo sistemų prižiūrėtojui ar namo administratoriui.

Pranešimą gavę specialistai paprastai atvyksta darbo metu, kai nieko nėra namuose (dažniausiai patekti reikia būtent į viršutinius butus). Todėl žmonės turėtų būti kantresni.

Juolab kad taip nutinka kiekvienais metais.

"Dažniausiai skambina pirmo antro aukšto gyventojai. Gaila, kad ne penkto, nes iškart atsiranda galimybė suderinti nuorinimo laiką", – atkreipė dėmesį specialistas.

Šiemet Klaipėdoje šildymo sezonas prasidėjo vėliausiai iš Lietuvos didmiesčių – pirmadienį.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.

2016 m. – spalio 10 d.

2017 m. – spalio 11 d.

2018 m. – spalio 22 d.

Šiemet – spalio 7 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Termovizorius

Norint sutvarkyti šilumos ūkį daugiabutyje didelių investicijų nereikia. Pirmiausia, nuo pat viršaus iki apačios išmesti tuos tarybinių laikų trieigius kranelius ir nuo tiesioginės linijos prijungti atšakas į radiatorius per reguliatorius ar be jų - kaip kieno kišenė leidžia - su teisingai apskaičiuotais ir tinkamai įstatytais droseliais ir atitinkamo storio vamzdžiais. Čia daugiau aiškinti nėra ką, šilumininkai tai žino ir moka. Kita vertus, nuorinimo atvamzdžius reikėtų įvirinti aukščiausiame vamzdyno taške palėpėje, jei tokia yra ir ją galima pasiekti iš laiptinės, jei ne - ką padarysi, teks išmokyti viršutinio aukšto gyventojus tai daryti, arba liepti įsileisti specialistą. Ir paskutinis dalykas, tai programuojamas automatinis šilumos reguliatorius su išoriniais bei vidiniais jutikliais šiluminiame mazge. Tokius kai kurios bendrijos jau turi įsirengę ir nesiskundžia, o naujausios statybos namuose jau būna įrengtas ar automatinis, ar rankinis reguliavimas kiekviename bute.

Ona

Ar tai skaitosi sildymas kai radiatoriai vos vos drungni? Moketi reiks kaip uz normalia siluma?

Klausimas

Ar neiti i darba ir laukti ,,specialisto,,.Prie kuriu duru ,,JO,, laukti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS