Danės pakrantę papuošė šviestuvai | Diena.lt

DANĖS PAKRANTĘ PAPUOŠĖ ŠVIESTUVAI

Baigiamas tiesti dviračių ir pėsčiųjų takas palei Danę tampa vis patrauklesnis. Neseniai čia pastatyti senovinio stiliaus šviestuvai jau nušviečia visą upės pakrantę. Šio ruožo dviračių tako darbus planuojama baigti dar šį mėnesį.

Baigiamas tiesti dviračių ir pėsčiųjų takas palei Danę tampa vis patrauklesnis. Neseniai čia pastatyti senovinio stiliaus šviestuvai jau nušviečia visą upės pakrantę. Šio ruožo dviračių tako darbus planuojama baigti dar šį mėnesį.

Jau kurį laiką pakrantė nebeskendi tamsoje. Teritorijoje nuo pat Kurpių gatvės iki Jono kalnelio pastatyti visiškai nauji šviestuvai. Jie labai primena tuos, kurie apšviečia ir Tiltų gatvę.

Šiame dviračių tako ruože kaip tik dabar atliekami paskutinieji smulkūs darbai. Jeigu žiema nesutrukdys, darbai čia bus baigti dar iki šio mėnesio pabaigos.

Miestą naujasis dviračių takas gražins ir kitose vietose. Šalia trasos kai kur planuojama pastatyti suoliukus, įrengti poilsio aikšteles su dviračių stovais bei vietomis atsipūsti ir pastatyti šiukšlių dėžes. Kiek toliau nuo centrinės miesto dalies dviračių take įrengtos ir pasivažinėjimui riedučiais tinkamos aikštelės.

Kaip ir Danės pakrantėje įrengtą taką, ir toliau besidriekiančią trasą apšvies naujintėlaičiai žibintai. Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio atstovai pasakojo, kad šviesą skleis kelių tipų žibintai.

Šalia senamiesčio, kaip minėta, jau pastatyti senovinio stiliaus žibintai, toliau stiebiasi 6 m gatvės šviestuvai. Po Liepų gatvės tiltu jie kiek žemesni. Jų aukštis siekia 5 m. Nuo šio tilto dalis tako driekiasi mišku, čia taip pat įsižiebs paprastesni 6 m aukščio šviestuvai.

Šalia Klaipėdos botanikos sodo teritorijos išpilta speciali granitinė skalda, kuri, tikimasi, patiks ir dviratininkams, ir pėstiesiems. Jau visiškai sutvarkyti ir mediniai tilteliai.

Savivaldybės atstovų teigimu, dviračių take dar yra smulkmenų, kurias reikia pabaigti tvarkyti, tačiau įgyvendinant projektą dedami paskutinieji štrichai. Beveik neabejojama, kad jau šį pavasarį klaipėdiečiai riedės ilgai lauktu dviračių taku.

Didžioji dalis 10 km dviračių tako statybų finansuojama ES lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ert

Granitinė skaldelė - nustebau ir apsidžiaugiau pamatęs. Buvo tokia viltis, kad gal kada kas nors ryšis ir tokį eksperimentą padaryti. Panaši danga vietomis jau kuris laikas esti Poilsio parke. Teigiamai vertinu šį sprendimą. Šviestuvai ir šiaip tas Dangės pakrantės ruožas sutvarkytas super. Išskyrus dviračių stovus (paprasti, nepatvarūs ir matau tarnausiantys ypač trumpai, vamzdžiai). Gaila, kad toks požiūris nelydėjo renovuojant Pilies tiltą, kuris dabar po atnaujinimo, atrodo užtikrintai tarybiškai. Ypač tas pasakytina apie turėklus ir pasirinktą spalvą. Praleista gera proga pagražinti šią senamiesčio dalį.

emigr@nt

Dane buvo prie sovietu.. "Klaipeda" perzenk istorijos siukslyna... Vadink savais vardais Lietuvos palikima!!! DANGE ! ! !

ist

DANGĖS pakrantę...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS