Dangės upėje – vėl naftos dėmės | Diena.lt

DANGĖS UPĖJE – VĖL NAFTOS DĖMĖS

Trečiadienio popietę aplinkosaugininkai pranešė ugniagesiams, kad Klaipėdoje, Joniškės gatvėje, į Dangės upę bėga tepalai. Keliolikos kvadratinių metrų plote, vandens paviršiuje buvusią naftos dėmę gelbėtojai neutralizavo. Šioje upės vietoje taršalai fiksuojami kone kiekvieną pavasarį po kelis kartus.

Trečiadienio popietę Dangės upėje maždaug 15 kvadratinių metrų plote vandens paviršiuje buvo išsilieję naftos produktai.

Ugniagesius iškvietė aplinkosaugininkas. Atvykę gelbėtojai panaudojo 3 bonines užtvaras ir 5 sorbuojančios bonines užtvaras, užterštą plotą nupurškė dispergatoriumi, naftos produktus neutralizavo.

Upė šioje vietoje teršiama ne pirmą kartą. Panaši situacija fiksuota lygiai prieš metus, kai į Dangę upeliu, netoli irklavimo bazės, sruvo naftos produktai iš vamzdžio, į upę išleidžiančio veikiausiai lietaus vandenis.

Tuomet gamtosaugininkai taip ir nenustatė, iš kur atitekėjo minėti vandenys. Tiesa, netoliese yra automobilių aikštelė, tačiau ar tepalai išvarvėjo būtent ten, neišsiaiškinta.

Beje, dar prieš tai buvo nustatyta, kad naftos produktus į upę išliejo laivelio savininkai.

Ši situacija kartojasi kasmet. Kaskart gamtosaugininkai konstatuoja, kad upę teršia ne gamybos įmonės. O esą, nutirpus sniegui ir gausiau palijus, nuplaunami iš automobilių ištekėję tepalai bei kitokie vandenyje netirpstantys teršalai.

Aplinkosaugininkų teigimu, naftos produktai atiteka iki upės iš aukščiau: nuo gatvės, autoservisų, automobilių stovėjimo aikštelių, garažų bendrijų, o visos uosto įmonės, medžio apdirbimo bei baldų gamybos bendrovės, veikiančios prie upės, turi paviršinių nuotekų valymo įrenginius ir esą Dangės bei Kuršių marių neteršia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

D.Ž.

Dangė - ir taip sunkus ligonis... Paskutiniu laiku ji visai žudoma. Tai 1. savivaldybės kaltė. A Aps..skyrius privalo žinoti visus galimus taršos taškus. Ypač pr.įmones. 2. Kl. Aplinkos aps. valdyba -AA inspekcija... Didžiasuia GĖDA pr. įmonių vadovams kurie nesutvarko savo teritorijų liertaus nuotekų tinkamą tvarkymą. O kur Pramoninkų asociacija?? Tai jų "šeimos"įmonės yra šalia Dangės Kokia GĖDA savivaldybei kai didina atlyginimus tarnautojams už....gerą darbą........

Tajus

Vo cia zurlanistc malacius nuors parase kad, Dange o ne kap kete saka ka dane

SUSIJUSIOS NAUJIENOS