Dangėje – drumzlinas vanduo: ekspertai įvardijo priežastį | Diena.lt

DANGĖJE – DRUMZLINAS VANDUO: EKSPERTAI ĮVARDIJO PRIEŽASTĮ

Senamiesčio gyventojai pastebėjo, kad į Dangės upę išteka drumzlinas vanduo, kuris galėjo ir teršti upę, tačiau ekspertai nuramino ir pabrėžė, kad tai lietaus vandens ir žiedadulkių mišinys.

Klaipėdietis užfiksavo ir paskelbė vaizdo įrašą feisbuke, kaip į Dangės upę didele srove tekėjo drumzlinas vanduo.

Komentaruose po įrašu gyventojai dalinosi įvairiomis nuomonėmis, vieni piktinosi, esą Dangės upė teršiama dažnai, kiti teigė, kad skubėti daryti išvadų nereikėtų, kol nebus specialistų paaiškinimų.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Komunikacijos ir aplinkai saugaus elgesio skatinimo departamento Komunikacijos skyriaus atstovas teigė, kad aplinkosaugos pareigūnai gavo pranešimą apie Dangės upėje pastebėtą kitokios spalvos vandenį.

„Gavome pranešimą su pridėtomis gegužės 20 d. darytomis nuotraukomis dėl drumzlino vandens Dangės upėje ties skulptūra „Undinėlė“, – teigė atstovė.

Pareigūnai, atlikę vietos apžiūrą, patikrinę paviršinių tinklų šulinius, taršos pėdsakų neaptiko.

Antradienio popietę uostamiestį užplūdo stipri liūtis, dėl to didelis lietaus vandens srautas kartu su gatvės dulkėmis ir žiedadulkėmis galėjo patekti į upę.

Gegužę medžių žydėjimas pasiekia piką – šiuo metu žydi beržai, uosiai, klevai, pušys, eglės, todėl žiedadulkių koncentracija ore yra didelė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

kas kimba dangeje

vanduo ne drumzlinas o prisiktas

sezonas prasidejo,sudu padaugejo,myzalu taipogi.

Stas

O tai kad ugnegesiai ketvirtadieni upeje, ties botanikos sodu , rinko naftos tersalus niekas nieko.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS