Dangėje netrūks optimizmo: upėje – azartiškos jachtų varžybos | Diena.lt

DANGĖJE NETRŪKS OPTIMIZMO: UPĖJE – AZARTIŠKOS JACHTŲ VARŽYBOS

Ketvirtadienį Dangės upę judesiu pripildys linksmos ir azartiškos "Optimist" klasės jachtų varžybos. Tarp Biržos ir Pilies tiltų organizuojamomis lenktynėmis, kuriose dalyvaus miesto ir rajono valdžios, verslo bei kitų organizacijų atstovai, siekiama palaikyti ir atkreipti dėmesį į vaikų buriavimą Klaipėdos krašte.

Mažų burinių laivelių regata Dangės upėje tampa tradicine. Jūros šventės išvakarėse jai startą duosiančios lenktynės "Pagauk optimizmą!" rengiamos jau trečią kartą.

Šiemet mažais buriniais laiveliais, kuriais paprastai plaukia vaikai, Dangės upėje tarp Biržos ir Pilies tiltų lenktyniaus 14 dalyvių – svarbių įstaigų, organizacijų ir verslo atstovai.

Regatos metu numatomi trys plaukimai: po pirmųjų dviejų paaiškės finalininkai, o trečiuoju bus išaiškinti nugalėtojai.

Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos "Žiemys" direktorė Agnė Dalangauskienė įspėjo, kad tikslus regatos laikas, kaip ir visų kitų šiųmetės Jūros šventės renginių, nebus skelbiamas, tačiau savo favoritus aistruoliams palaikyti ir regatą stebėti patogiausia bus prie "Žvejo" paminklo, kur lenktynės bus ir komentuojamos.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojai bus apdovanoti specialiomis regatos taurėmis.

Užpernai pergalę lenktynėse išplėšė "Limarko", o pernai – "Vakarų laivų gamyklos" atstovas.

"Optimist" klasės jachtų lenktynėmis siekiama palaikyti jaunuosius Klaipėdos krašto buriuotojus.

"Klaipėdos mieste vietos vaikams buriuoti nėra, todėl tokia regatėle apie save primename. Kartu atsidėkojame ir savo rėmėjams bei skelbiame Jūros šventės atidarymą", – sakė A.Dalangauskienė.

Gairės: Dangė, Dangės upė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Optimist - ne jachta, neišprusę žurnalistai

O vaikų burvaltė. Nors tinka buriuoti ir nedidelio ūgio, bei lengvo svorio suaugusiam žmogui. Bent jau upės pavadinimas parašytas teisingai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS