Dangėje plūduriuos konferencijų salė | Diena.lt

DANGĖJE PLŪDURIUOS KONFERENCIJŲ SALĖ

Dangėje planuojama įkurdinti plūduriuojančią konferencijų salę. Savivaldybė teigiamai vertina idėją. Projektas dar tik derinamas, tačiau verslininkai tikisi patalpas įrengti iki vasaros.

Planavo viešbutį

„Turėjome pasiūlymų statyti viešbutuką Vilniui, Kaunui, kitų miestų ežerams. Bet nusprendėme jį pasilikti Klaipėdoje. Tačiau viešbučių Klaipėdoje ir taip daug. Todėl pagalvojome, kad įdomiau bus sukurti darbo vietą konferencijoms ar verslo susitikimams“, – paaiškino įmonės „PortMare“ direktorius Andrius Dačkus.

Apie 12 m ilgio ir 6 m pločio name bus įrengta nedidelė konferencijų salė maždaug dešimčiai žmonių. Viršuje planuojama terasa. Pastato viduje tilps ir virtuvė.

„Jau esame užsakę vandens talpykles. Jos įrengiamos po namuku. Užsisakome ir langus. Pora gerų mėnesių ir visiškai įrengsime. Jei viskas gerai, vasarą jau galėtume ir pastatyti“, – teigė A.Dačkus.

Statinyje ketinama pasirūpinti ir šildymo sistema.

Palaiko idėją

Tačiau objekto prišvartavimą Dangėje dar reikia suderinti su savivaldybe.

„Pati idėja – tikrai gera. Mintis – graži ir įdomi. Prašymą išgirdome. Bandysime peržiūrėti sąlygas – ar toje vietoje gali atsirasti, ar perspektyvoje nemaišytų Bastionų tiltui. Bet kokiu atveju, kad toks įrenginys galėtų atsirasti prie krantinės, reikia atlikti krantinių nuomos konkursą“, – patikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Kol kas labiausiai tikėtina, kad salė bus prišvartuota šiaurinėje Dangės krantinėje tarp Danės skvero ir buvusio „Telekomo“ pastato.

Paprastai krantinė išnuomojama penkeriems metams su galimybe nuomą pratęsti dar penkeriems.

Krantines prižiūrintys „Klaipėdos paplūdimiai“ ir savivaldybė palaiko idėją. Tačiau savininkams reikia įvertinti ir galimybę įrengti inžinerinius tinklus bei priėjimo takus.

„Reikia ir elektros, ir nuotekas kažkur nuleisti. Viskas priklausys nuo to, kokią krantinę gausime. Ar pastatą reikės daryti aukštesnį, ar žemesnį. Kaip ant jo užlipti, kad nereiktų šokti nuo krantinės“, – paaiškino A.Dačkus.

Vienas pirmųjų

Klaipėdoje toks plūduriuojantis statinys būtų vienas iš nedaugelio.

„Netoli Pilies tilto yra restoranas „Das Boot“. O daugiau tokių dalykų turbūt ir nėra“, – sakė A.Dobranskis.

Tiesa, pastato statytojas teigė, kad panašių statinių yra kituose miestuose.

„Vilniuje žmonės vasarą tokiuose ir gyvena. Nusiplukdai, kur nori, aišku, su savivaldybe reikia suderinti. Kaune kiti jogos mokyklą stato ant vandens“, – vardijo A.Dačkus.

Jei projektas pasiseks, tikėtina, statinių ant vandens Klaipėdoje daugės.

„Jei būtų poreikis, galima ir daugiau namelių pastatyti. Gal mokyklos klases kadetams padaryti. Turime minčių. Bet reikia vietos ir infrastruktūros“, – paaiškino A.Dačkus.

Klaipėdiečių įmonė sako norinti prisidėti prie patrauklesnės aplinkos ir Dangės vystymo.

Krantinių, plūduriuojančių įrenginių statyba ir projektavimu užsiimanti įmonė jau yra įgyvendinusi projektų Vilniuje, Visagine ir Labanoro girioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

O kam jį statyt čia?

Taigi už Merdiano link Joniškės Dangė laisvų-laisviausia.Ten galėtų ir tas metalo laužas Sūduvis būt pakonservuotas kad nebjaurotų centro

Praeivis

tai eiline valdanciuju beprotybe

Albertas

Hahaha.... O tai kaip su visais paveldo reikalais? Ar neprisikabins dėl to, kad senamiesčio prieigos darkomos? Juk Lietuvoje taip įprasta gana dažnai, kai jau visi darbai baigti, statinys atiduotas naudojimui, tai paveldininkai kaip mat prikiša savo nagus ir įsako linkviduoti statinį, kaip prieštaraujantį architektūros paveldui. Ir prisiminkime tuos faktus, kiek statinių buvo nugriauta Kuršių Nerijoje... Aš jau pradedu paniškai bijoti, kad dėl per daug išpūstų paveldosauginių reikalavimų tuo iš viso niekur nieko negalima bus statyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS