Dangės upėje skendusio laivo istorijos finalas: nutemptas į remonto doką | Diena.lt

DANGĖS UPĖJE SKENDUSIO LAIVO ISTORIJOS FINALAS: NUTEMPTAS Į REMONTO DOKĄ

  • 5

Dangėje dukart šį rudenį skendęs žvejybinis laivas „Ole Willasen“ trečiadienį nutemptas remontuoti, pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sako, kad ateityje atsakomybę už upėje prišvartuotus laivus turės prisiimti jų savininkai.

„Ateityje sudarant bet kokias sutartis su laivų, kurie norėtų švartuotis Dangėje, savininkais besąlygiškai turi būti numatytos visų šalių atsakomybės avarijų ar incidentų atvejais“, – pranešime teigė V. Grubliauskas.

„Taip pat turi būti užtikrintas ir tokiose situacijose kilusių pasekmių suvaldymo ir likvidavimo procesas“, – teigė jis.

Klaipėdos meras džiaugėsi, kad iš krantinės išplukdytas nesaugus laivas ir teigė, kad tokie laivai Dangės krantinėje neturi būti švartuojami.

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Anot savivaldybės, laivas „Ole Willasen“ šiuo metu yra bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ doke, kur bus remontuojamas jo korpusas.

Atlikus užsandarinimo darbus, anot savivaldybės, laivas grįš į Dangės krantinę, tačiau tik prieš tai raštu jo savininkams įtvirtinus teises ir pareigas su Klaipėdos pilies uosto valdytoju.

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Ties Pilies uostu prišvartuotas laivas skendo du kartus – spalio ir lapkričio pradžioje, Klaipėdos meras dėl laivo nepriežiūros teigė ketinantis kreiptis į teisėsaugą.

„Ole Wilassen“ – istorinis Norvegijos laivas, pastatytas 1948 metais. Žvejybinis laivas prieš porą metų Klaipėdoje remontuotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jūris

Dabar didžiausia betvarkė laivyboje, bet kokia veikla gali užsiimti ir pramoginiai laiveliai be licencijos.

Nuomone

Neteisingai zeme padalino Sausio g, nesiseks

berge

Šitas laivas daug vertingesnis už Sūduvį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS