Dar 24 Klaipėdos teisėjai valstybės prašo atlyginti žalą dėl per mažų atlyginimų | Diena.lt

DAR 24 KLAIPĖDOS TEISĖJAI VALSTYBĖS PRAŠO ATLYGINTI ŽALĄ DĖL PER MAŽŲ ATLYGINIMŲ

  • 16

Dar 24 teisėjai valstybės prašo atlyginti žalą dėl anksčiau gautų per mažų atlyginimų.

Regionų apygardos administracinis teismas pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos teisėjų skundas pateiktas praėjusių metų gruodį, tačiau byla sustabdyta, kol Konstitucinis Teismas (KT) pateiks savo išaiškinimą.

Pareiškėjai skunde nurodo, kad įstatymų leidėjo neteisėtas neveikimas, kai nuo 2013 metų sparčiai keliant minimalią mėnesio algą ir sparčiai didėjant vidutiniam šalies mėnesiniam darbo užmokesčiui, nesant valstybėje ekonominės krizės ir jokios sunkios padėties, teisėjų atlyginimai nebuvo proporcingai didinami, prilygsta teisėjų atlyginimo mažinimui.

Be kita ko, anot jų, tai tuo pačiu yra teisėjų nepriklausomumo principo pažeidimas, teisės į teisingą darbo apmokėjimą pažeidimas, nuosavybės teisės pažeidimas, diskriminacinių sąlygų lyginant su panašios profesijos atstovais taikymas.

Šiais pažeidimais yra padaryta ir toliau daroma žala visai teismų sistemai, tuo pačiu ir pareiškėjams.

Jie prašo atlyginti žalą, kuri kiekvienam siekia nuo 70,9 tūkst. iki 90,5 tūkst. eurų.

Regionų apygardos administracinis teismas jau yra sustabdęs dvi tokias bylas ir kreipėsi į KT.

Teismas ketina vertinti, ar pagrindiniam valstybės įstatymui neprieštarauja teisėjų apmokėjimą reglamentuojantys teisės aktai, kuriuose teisėjų pareiginė alga apskaičiuojama neatsižvelgiant į aiškiai apibrėžtus kriterijus ar ekonominius rodiklius.

KT yra konstatavęs, kad teismo prašymai yra pagrįsti teisiniais argumentais, ir priėmė juos nagrinėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

teisėjams reikia

ba kazino nėra ko pralošinėt. Blogai

Klpd.

Man tai keista skaityt tokius dalykus. Teisėjai prašo atlygint kažkokia žalą...Dėl to kad kažkada kažkur buvo maži atlyginimai..:D) Tai kokio moralinio lygio ir protinio kriterijaus šitie teisėtvarkos gumulai yra, jeigu prie tokių savo algų( ..ir kitų, mums žinomų Pliusų..:D) jie skaičiuoja kas kada ir kiek jiems nedamokėjo?! Jūs nenorit paprašyt pvz. kad Kubilo kiaušingalvių kažkada nusavintos senukų pensijos būtų atiduotos? Senukai taigi dabar visiški neturtuoliai - prie tokių kainų aš net neįsivaizduojau kaip jie iš viso išgyvena:D)

uzsimane mat,geru pinigu,ka jums ju truksta,nemeluokit ,,,

Idomu ka jie gero padare klaipedai,,,,,,,,,,,,,uz ka jiems moketi,uz kavute,uz neveikima uz miegojima,nematau gero darbo,kur tik paziuri visur betvarke,nera grieztos,saziningos ,teisinguma,dauguma dirba tik savo naudai,vo taip ponai,jums nieko nepriklauso,eiliniai darbai ir dar laiko jus stumdot,po 10,15, metu bylos velkas,kur jusu ataskaitos uz rimta,gera darba,aaaaaaaaaaaaaaa,nulis gerumo,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS