„Darom“ akcijos metu Klaipėdos atliekų priėmimo aikštelės dirbs ilgiau | Diena.lt

„DAROM“ AKCIJOS METU KLAIPĖDOS ATLIEKŲ PRIĖMIMO AIKŠTELĖS DIRBS ILGIAU

  • 1

Šį penktadienį ir šeštadienį, gegužės 7–8 d., visoje šalyje vyks savanoriška viešųjų erdvių tvarkymo akcija „DAROM IKI GALO. Surink. Rūšiuok. Priduok!“.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) kviečia klaipėdiečius prisidėti prie visuotinės švarinimosi akcijos ir šeštadienį jų paslaugoms pailgino Klaipėdos didžiųjų atliekų priėmimo aikštelių (Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 30) darbo laiką iki 18 valandos.

Kaip teigia akcijos organizatoriai, šiemet „Darom“ grįžta su nauju šūkiu ir nauja koncepcija. Per daugiau nei dešimt akcijos gyvavimo metų visuomenės įpročiai gerokai pasikeitė, tad ir akcijos formatui atėjo laikas atsinaujinti.

„Iš tikro tai, ką žmonės pavasarinėse akcijose darydavo iki šiol, labiau panašėjo į atliekų pernešimą iš vienos vietos į kitą. Anksčiau surinktos atliekos be jokio rūšiavimo būdavo sukišamos į maišus ir jų krūvos paliekamos pamiškėse, pakelėse. Atsakingas ir teisingas elgesys su atliekomis yra tada, kai jos sutvarkomos iki galo: nugabenamos į tam skirtas vietas, išrūšiuojamos į antrinių žaliavų konteinerius arba pristatomos į atliekų priėmimo aikšteles. Palikti atliekas tam neskirtose vietose nėra nei tvarkinga, nei ekologiška“, – aiškino Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus vadovė.

Šiemet norintieji dalyvauti „Darom“ akcijoje kviečiami naudotis išmaniuoju formatu – gegužės 7–8 d. mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“ rasite sužymėtas tvarkytinas teritorijas ir vietas, kur akcijos savanoriai dalins rūšiavimui skirtus maišus. Šįkart tvarkymasis atiduodamas į dalyvių rankas „iki galo“: kviečiama ne tik rinkti bei rūšiuoti šiukšles, tačiau ir patiems jas priduoti į regionų atliekų tvarkymo centrų valdomas didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles arba išmesti miesto konteineriuose.

„Palaikome organizatorių idėją, bet suprantame, kad rūpesčių akcijoje dalyvaujantiems žmonėms šįkart bus daugiau. Didžiųjų atliekų aikštelėse yra priimamos antrinės žaliavos – stiklas, popierius, plastikas ir didžiosios atliekos: baldai, padangos, langų stiklai, statybinės ar remonto medžiagos. To, ką metame į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, į aikšteles nepriimame. Jeigu, kaip buvo įprasta anksčiau, į aikšteles maišuose bus atvežtos nerūšiuotos atliekos, prašysime jas čia pat išrūšiuoti“, – įspėjo ekologė.


KAIP DALYVAUTI SAUGIAI? Kviečiame akcijos metu vadovautis Vyriausybės paskelbtomis saugumo rekomendacijomis, laikytis saugių atstumų, asmeniškai pasirūpinti veido kaukėmis bei pirštinėmis.

KĄ IR KUR TVARKYTI? Savarankiškai pasirinktas viešąsias erdves arba „MES DAROM“ programėlėje pažymėtas problemines teritorijas.

KAIP PASIRŪPINTI ATLIEKOMIS?

1. Atliekas rinkti ir rūšiuoti į asmeninius šiukšlių maišus arba akcijos dienomis pasiimti rūšiavimo maišų iš „Mes Darom“ savanorių (savanorių buvimo vietos bus iš anksto skelbiamos mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“).

2. Surinktas ir išrūšiuotas atliekas savarankiškai pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, kurių adresai, darbo laikas, atliekų priėmimo sąlygos bus nurodomi programėlėje (bei iš anksto paskelbti www.mesdarom.lt puslapyje), arba išrūšiuotas atliekas išmesti į bendruosius rūšiavimo konteinerius.

3. Jei neturite galimybės pasirūpinti šiukšlių išvežimu (jos per didelės, sunkios ar specifinės), kviečiame pažymėti „šiukšliną vietą“ mobiliojoje aplikac

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

Kaip gerai kad atsiranda už dyką dirbančių. Tiek Šakalienė pinigų sutaupo, tiek jos nepadaryto darbo atlieka!..Tik įdomu kaip visas tas neatlygintinas darbas telpa į liberalų idealogijos-religijos diktatą?Jie-gi net lemputes skaičiuoja savivaldybės koridoriuose kad už viską būtų užmokėta.O čia žmonės DARO kažkieno neatliktą darbą už kurį etatiniams jau buvo užmokėta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS