Darželiuose – ir antikvarinės lovytės | Diena.lt

DARŽELIUOSE – IR ANTIKVARINĖS LOVYTĖS

Uostamiesčio savivaldybė lopšeliuose-darželiuose po truputį keičia vaikų lovytes. Tačiau vis dar pasitaiko įstaigų, kur šiems baldams – apie pusšimtį metų.

Uostamiesčio savivaldybė lopšeliuose-darželiuose po truputį keičia vaikų lovytes. Tačiau vis dar pasitaiko įstaigų, kur šiems baldams – apie pusšimtį metų.

Klaipėdos savivaldybė lėšas, kurių reikia norint atnaujinti vaikų lovytes, pradėjo skirti prieš trejus metus. Šiems baldams vidutiniškai atseikėjama apie 30 tūkst. eurų per metus.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Planavimo ir analizės skyriaus vedėjos Jolantos Ceplienės, per šį laiką pakeista per 1,2 tūkst. lovyčių. Jos atsiėjo 139 tūkst. eurų.

Lėšų šiems baldams bus skirta ir kitais metais. Dabar aiškinamasi, kam jų reikia labiausiai. Įstaigos neša prašymus, kuriuose nurodo, kiek lovyčių būtina pakeisti.

„Pagal jau pateiktus prašymus matome, kad reikėtų 920. Tačiau šis skaičius dar nėra galutinis. Ne visi dar pateikė prašymus“, – tvirtino vedėja.

Kiek kainuotų 920 lovyčių, nėra aišku. Tiksli suma paaiškės, kai pasibaigs konkursas. J.Ceplienė atkreipė dėmesį, kad savivaldybė neturi tiek lėšų, kad iš karto galėtų atnaujinti visas lovytes.

„Išdalysime pagal poreikį per dvejus trejus metus. Dabar skaičiuojame, kiek lovyčių galėsime pakeisti kitais metais“, – pasakojo vedėja.

Pasak J.Ceplienės, ikimokyklinio ugdymo įstaigos lovytes keisdavo ir savo lėšomis, tačiau jų galimybės nebuvo labai didelės. Tad nuo 2012 m. pinigus šiam tikslui pradėjo skirti savivaldybė.

2012 m. lovytėms įsigyti išleista 174 tūkst, 2013 m. – 95,7 tūkst., 2015 m. – 210,2 tūkst. litų. J.Ceplienės teigimu, pernai tokia didelė suma susidarė, nes metų pabaigoje pinigų minėtiems baldams įsigyti skirta iš sutaupytų lėšų.

Pasak J.Ceplienės, kuriai įstaigai pakeisti lovytes, nusprendžiama, atsižvelgiant ir į jų būklę.

„Prioritetas – tiems, kurie dar neturi naujų baldų. Žinoma, jei įstaiga prašo 150 ar 160 lovyčių, tiek iš karto negaus. Negalime visko atiduoti vienam darželiui. Tad pirmą kartą gauna pusę ar trečdalį“, – pabrėžė vedėja.

Uostamiesčio politikų nuomone, lovytes vaikų lopšeliuose-darželiuose reikia pakeisti kuo greičiau. Tarybos narys Rimantas Taraškevičius yra atkreipęs dėmesį, kad kai kuriose įstaigose jos yra 50 metų senumo. Viena tokių – lopšelis-darželis „Traukinukas“.

Šios įstaigos vienoje grupėje lovytės dar yra dviaukštės. Tokių – 20.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ingrida

Gėda valstybei, kuri tik deklaruoja popieriuose, kaip ji rūpinasi augančia karta.Ponai valdantieji atsitokėkite.Viena kartą sudėliokite prioritetus.ATSKIRKITE PELUS NUO GRŪDŲ.Pinigų privalo atsirasti,juk tai auganti mūsų ateitis.

klaipėdietė

Svarbiausia prigrūsti į grupes vaikų nors ir pažeidžiant higienos normas kuriose parašyta 20, o ne 22 ar daugiau vaikų, grupės sąraše, kad tik laukiančių sarašai sumažėtų, o kaip ten jau tiems vaikams sutilpti, kad net pasirodo ir lovytėms pinigų nėra, ką jau kalbėti apie kitką.

tevyne

Gaila vaiku. Bet musu Valstybe labaj greitaj nuverte visus sovietinius paminklus su atributika.Sunku patikieti kad negalima buvo surasti pinigu vaiku lovitems pakejsti.....Kaip bloga nebutu sovetiniajs laikas, bet mes vis dar gyvenam xrushevkose ir labaj dziaugemes. Stebuklu salys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS