Darželyje „Pasakėlė“ – dėmesys vaikui | Diena.lt

DARŽELYJE „PASAKĖLĖ“ – DĖMESYS VAIKUI

Uostamiestyje rugpjūčio 20 dieną duris atvers išskirtinę priežiūrą teikiantis privatus vaikų darželis „Pasakėlė“. Klaipėdiečių atžaloms įrengtos modernios patalpos, suburtas profesionalių pedagogų kolektyvas. „Pasakėlėje“ didelis dėmesys bus skiriamas ne tik vaikų kūrybiškumui atskleisti, bet ir sveikatai, tinkamai mitybai bei fiziniam aktyvumui.

Įkvėpė pačių mažyliai

Norintieji susipažinti su unikaliu vaikų darželiu į atvirų durų dieną kviečiami rugpjūčio 19-ąją.

Darželio įkūrėjai Sonata ir Aurimas Mockai pasakojo, kad didžiausiais šio projekto įkvėpėjais tapo jų pačių vaikai.

„Susidūrėme su uostamiesčio darželiais ir nusprendėme sukurti savąjį. Mums tinkančio rezultato neradome jokioje kitoje mažųjų ugdymo įstaigoje Klaipėdoje. Suprasdami, ko trūksta, nusprendėme įsteigti unikalios koncepcijos nuosavą darželį“, – tikino iniciatyvą įgyvendinanti šeima.

„Pasakėlė“ yra įsikūrusi šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje, strategiškai patogioje vietoje Pakruojo g. 25. Darželis vaikučius priima name su uždaru kiemu, kuriame mažieji gali žaisti, pramogauti, tobulėti fiziškai ir emociškai bei visada jaustis saugūs.

Ugdymo priemonės – modernios

S. ir A.Mockai pasakojo, kad įstaigoje dirba profesionalūs, šiuolaikiški ir atsidavę pedagogai, kurie vaikų ugdymui skiria itin didelį dėmesį ir su meile padeda pažinti pasaulį.

„Darželyje turime visas reikiamas priemones, kurios būtinos saviraiškai. Be to, įstaigos aplinka yra labai pozityvi ir kūrybinga. Darželyje taikoma ugdymo programa nebando vaikų įsprausti į rėmus. Visos žinios mažiesiems suteikiamos per žaidimus. Darželyje organizuojamas dvikalbis mokymas lietuvių, anglų ir (arba) rusų kalbomis. Pedagogai siekia lygiavertės vaiko ir suaugusiojo partnerystės, skatina mažylio savarankiškumą, ugdo pozityvų mąstymą bei gerbia vaiko individualybę“, – kalbėjo S.Mockuvienė.

Anot jos, „Pasakėlėje“ daug dėmesio bus skiriama dailės terapijai, kuri, kaip teigia mokslas, yra efektyvi priemonė ne tik lavinti vaiko intelektą bet ir, esant poreikiui, koreguoti jo elgesį bei mąstymą – gydyti vaikų hiperaktyvumą arba nepasitikėjimą savimi.

Kaip teigė A.Mockus, įstaigoje stengiamasi formuoti sveikos gyvensenos įpročius, skatinamas vaikų sportinis aktyvumus, bus organizuojamos pažintinės išvykos ir veikla gryname ore.

„Bendradarbiaudami su kitais vaikų darželiais, Klaipėdos universitetu bei kitomis įstaigomis stengsimės sukurti tokią aplinką, kurioje vaikučiai galėtų atskleisti save, ugdyti savo gebėjimus ir visapusiškai tobulėtų“, – teigė A.Mockus.

Valgiaraštis – individualus

Kaip teigė S.Mockuvienė, pastaruoju metu itin daug vaikų kenčia nuo įvairių alergijų, jau ankstyvoje vaikystėje maitinasi netinkamai.

„Darželyje „Pasakėlė“ daug dėmesio skirsime vaikų mitybai ir sveikai gyvensenai. Norime, kad mažieji motyvuotai pamiltų vandenį ir noriai valgytų daug šviežių vaisių bei daržovių. Vaikams galime pasiūlyti individualizuotą maitinimą pagal šeimos įpročius. Atidžiai parinksime maitinimą alergiškiems vaikams“, – pranašumus vardijo pašnekovė.

Darželyje „Pasakėlė“ valgiaraštis sudaromas ir tvirtinamas vadovaujantis Visuomenės sveikatos centro reikalavimais.

Vaikų sveikatai – oro valymas

A.Mockus pabrėžė, kad darželyje „Pasakėlė“ įdiegta sudėtinga oro valymo – rekuperacinė sistema, kuri ypač aktuali alergiškiems vaikams.

Ši sistema patalpoms tiekia visada filtruotą ir deguonies prisotintą orą nepriklausomai nuo oro sąlygų, padeda atsikratyti dulkių ir jose esančių ligų sukėlėjų, sumažina perteklinę drėgmę ir neleidžia kauptis pelėsiui, grybeliams, o kartu šalina panaudotą orą su padidėjusia anglies dvideginio koncentracija.

„Tėvelius turėtų nustebinti ir erdvus ryškiaspalvis žalias kiemas su vaismedžių sodu, dideliu šiltnamiu, kuriame kiekvienas vaikutis augins, laistys ir prižiūrės savo augalėlius. Vėliau visi kartu skinsime gardų derlių ir skanausime“, – teigė S.Mockuvienė.

Artimiausiu metu darželyje pradės veikti vaizdo stebėjimo kameros patalpų viduje ir išorėje. Registruotų vaikų tėveliai galės nuotoliniu būdu pasižvalgyti, kaipgi sekasi jų mažiesiems.

„Žadame įrengti ir haloterapijos (druskos) kambarį, taikyti gintaro, spalvų ir muzikos terapiją, nudžiuginti didele sporto sale bei linksma ir spalvinga lauko žaidimų aikštele“, – vardijo A.Mockus.

Informacija

Daugiau informacijos rasite apsilankę interneto svetainėje www.pasakele.lt arba tel. 8 653 35 777.

Adresas: Pakruojo g. 25 (šalia LCC universiteto).

GALERIJA

  •  Iniciatyva: „Pasakėlės“ įkūrėjai S. ir A.Mockai tikina, kad atidaryti modernų ir individualiems mažylių poreikiams pritaikytą darželį juos paskatino pačių vaikai.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Milena

Klaipėdoje dabar jau pilna privačių darželių, tik rinkis kur patogiau:) Mums pasakėlė per toli, tai vedame savo vaiką į Vaikų Giraitę prie 3 poliklinikos.

buvom

nors dar ir remontas buvo, bet labai patiko.

skaitytoja

Pastebėjau kad šis jaunas žmogus dažnai geraja prasme linksniuojamas spaudoje kaip visuomenininkas ir jo iniciatyvos tikrai gražios. Tikiu kad tokie žmonės tikrai sugeba kurti bei puoselėti gėrį. Sėkmės jam šioje gražioje veikloje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS