Daugėja norinčių nemokamai naudotis Smiltynės perkėla | Diena.lt

DAUGĖJA NORINČIŲ NEMOKAMAI NAUDOTIS SMILTYNĖS PERKĖLA

Beveik pusė Smiltynės perkėlos klientų turi teisę šia paslauga naudotis nemokamai – už juos pernai iš valstybės biudžeto sumokėta apie 3,4 mln. eurų. Įmonės vadovas sako, kad norinčiųjų tokios kompensacijos daugėja.

Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Mindaugas Čiakas sako, kad pernai buvo kompensuota 42 proc. visų perkėlimų.

„Praėjusių metų duomenimis, tai yra 42 procentai mūsų klientų. Taip pagal įmonės pajamas matome“, – BNS sakė M. Čiakas.

Kompensacijos taikomos Neringos gyventojams, neįgaliesiems, specialiosioms tarnyboms – už jų perkėlimą sumoka Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

„Tai yra gyventojai ir institucijos, kurios turi teisę į bilieto kainos kompensaciją, kurios keliasi nemokamai, bet už juos sumoka Lietuvos automobilių kelių direkcija. Jie kelto paslaugomis naudojasi, mūsų sistema juos nuskenuoja ir informaciją nusiunčia direkcijai, gale mėnesio mes išrašome sąskaitą, o jie apmoka“, – aiškino M. Čiakas.

Smiltynės perkėla per 2022 metus perkėlė apie 3 mln. keleivių ir dviratininkų bei 707 tūkst. transporto priemonių.

Kelių direkcija BNS nurodė, kad pernai kompensacijoms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skirta daugiau nei 3,4 mln. eurų, pirmąjį šių metų pusmetį – beveik 1,8 mln. eurų.

M. Čiako teigimu, kompensacijų už kelto paslaugas daugėja, nuolat atsiranda norinčių patekti į sąrašą tų, už kuriuos sumoka valstybė.

„Norinčių papulti į kompensuojamą perkėlimą yra tikrai daug, mes gauname užklausų ir iš dujininkų, elektrikų įmonių – kad jos teikia paslaugas Neringoje ir kaip joms į tą registrą patekti, mes juos nukreipiame į Kelių direkciją. Įstatymu yra apibrėžta, kas gali ten papulti. Jeigu valstybė iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo lėšų už juos moka ir gali mokėti, tai valstybė ir sprendžia“, – kalbėjo Smiltynės perkėlos vadovas.

Šiuo metu LAKD tobulina informacinę sistemą, kuri padeda automatiškai identifikuoti teisę į kompensaciją turinčias transporto priemones bei žmones.

Smiltynės perkėla pernai perkėlė 2 mln. keleivių ir 700 tūkst. automobilių ir gavo 6,4 mln. eurų pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

seimo draugas smiltainis ponas

runkelia cyt....a jeigu ne...tai s jum keliu mokescius ir akcyzus pakelsiu... galesit mano karietomis savo kinkomuoju transportu vazinet...

runkelia CYT- dirbt ir tylet

a mes ir be jusu paraisku zinom kaip is jusu ismustus mokescius istraliborint...

Naikinti visas lengvatas. Norvegijoje žmonės irgi gyvena salose ir jų niekas nekilnojamo su keltais už dyką. Tik pas mus galimas toks pinigų švaistymas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS