Daugėjant pažeidimų Neringoje, vietos valdžia prašo stiprinti aplinkosaugininkų darbą | Diena.lt

DAUGĖJANT PAŽEIDIMŲ NERINGOJE, VIETOS VALDŽIA PRAŠO STIPRINTI APLINKOSAUGININKŲ DARBĄ

  • 3

Neringos savivaldybė augant pažeidimams prašo Aplinkos ministerijos vasaros sezono metu komandiruoti daugiau aplinkosaugininkų.

Kaip informavo savivaldybė, ketvirtadienį apžvelgus vasaros sezoną konstatuota, kad didžiausia kurorto problema yra automobilių statymas: šiemet nuobaudos skirtos 362 pažeidėjams, pernai surašyti 157 pažeidimų protokolai.

Savivaldybė pastebi, kad ypač daug automobilių pažeidžiant taisykles buvo statoma ties Naglių gamtinio rezervato pažintiniu taku, kelyje Smiltynė–Nida, automobiliai buvo statomi kelkraščiuose, kur tai draudžia Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklės. Taip pat gausėjo žmonių, apsistojančių kemperiais ir palapinėmis tam neskirtose vietose. Daug pažeidimų fiksuota Parnidžio gamtovaizdžio draustinyje.

„Siekiant užkirsti kelią daromiems teisės pažeidimams aplinkosaugos srityje, kreiptis į Aplinkos ministeriją dėl papildomų Aplinkos apsaugos departamento darbuotojų komandiravimo į Neringą liepos-rugpjūčio mėnesiais“, – nurodo savivaldybė.

Pasitarimo dalyvių nuomone, didesnis dėmesys turi būti skiriamas ir nacionalinio parko lankymo taisyklių viešinimui.

Didžiausios automobilių statymo problemos fiksuotos Nidoje. Šioje gyvenvietėje iš viso yra 538 vietos automobiliams statyti, į šį skaičių patenka ir daugiabučių namų kiemai. Didžiausia automobilių aikštelė Nidoje šiuo metu gali talpinti 145 automobilius. Ateityje ją ketinama plėsti, įrengiant kelių lygių automobilių statymo zoną, tačiau tai esamą problemą spręs tik iš dalies.

Spendžiant automobilių statymo problemą, Neringos savivaldybės administracija taip pat svarsto dar kartą kreiptis į neeksploatuojamų automobilių stovėjimo aikštelių savininkus, kad aikštelės vėl būtų pradėtos naudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

T

Kam tau ta masina caziyok transportu nupigina masinas tai reik ksip siuksliu prisigrusti nezinote saiko kaip ir su gerimu rukymsis ir visokiomis nesamonemis

ttt

Anonimui. Tai ką, nuvažiavus su elektromobiliu jo nereikės kur pastatyti? Susilankstysi ir į kišenę įsikiši? Reikia plėsti aikšteles, rengti naujas. Miškai ir taip kertami, tai protingai išnaudokite ATSIRANDANČIAS erdves.

Anonimas

Is vis transporta uzdrauskit kursiu nerijoj visuomenininis yra elektromobilius tik leiskit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS