Daugiabučių gyventojai pasipiktinę: per karantiną nepažįstamieji beldžiasi rinkti parašų | Diena.lt

DAUGIABUČIŲ GYVENTOJAI PASIPIKTINĘ: PER KARANTINĄ NEPAŽĮSTAMIEJI BELDŽIASI RINKTI PARAŠŲ

  • 15

Sulaukę nekviestų svečių daugiabučiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai piktinasi neleistinu elgesiu griežto karantino metu.

Nelauktas svečias

Taikos prospekte 21A name gyvenanti moteris pasakojo, kad prieš porą savaičių ją nustebino nepažįstamų žmonių vizitas.

Duris tąkart atidarė jos sutuoktinis. Į namus atėjęs nepažįstamasis ėmė raginti pasirašyti raštą, kad buto šeimininkai sutinka, jog kita įmonė perimtų namo administratoriaus darbą.

"Maniškis labai greitai pakvietė su svečiu kalbėti mane, nes namų reikalais labiau rūpinuosi aš. Pirmiausia, labai nustebau, kad karantino metu, kai bendravimas ribojamas, žmogus vaikšto po butus ir gyvai bendrauja su gyventojais. Iš kaimynų išgirdau, kad pas juos užsuko keli vyrai ir moteris. Kiek pamenu, jie minėjo esantys iš kažkokios įmonės, kurios pavadinime yra žodis "green". Mano galva, ne tik karantino metu, bet ir įprastu laiku nėra ko vaikščioti pas žmones. Visa tai galima padaryti kitais būdais", – dienraščiui pasakojo namo gyventoja.

Pareigūnai primygtinai pataria, jei įmanoma, išvengti kontaktų.

Nenori permainų

Savo pasipiktinimu pasidalijusi moteris stebėjosi neatsakingu atvykėlių elgesiu. Tuo metu, kai draudžiama bendrauti net su kartu negyvenančiais šeimos nariais, esą šie asmenys eina nuo vieno buto prie kito.

Kita vertus, moteris patikino, kad tiek ją kalbinęs jaunas vyras, tiek kaimynus aplankę žmonės dengė veidus kaukėmis.

Atvykėlis esą turėjo visą pluoštą popierių ir tikino, kad dauguma kaimynų jau pasirašė dokumentą.

Kai moteris kategoriškai atsisakė, vyras nuėjo pas kaimynus, o grįždamas užsuko dar kartą, bet ir tąkart ji nepasirašė.

Tikino nesilankantys

Vienintelė namus administruojanti įmonė, kurios pavadinime yra moters minimas žodis, – bendrovė "Green Admin".

Internete nurodytu telefonu atsiliepęs įmonės vadovo pavaduotojas Rimas Lygutas patikino pats nieko nežinantis apie įmonės darbuotojų lankymąsi pas gyventojus ir paprašė laiko pasiteirauti apie tai bendrovės vadybininkų.

Netrukus R.Lygutas paaiškino, jog pasikalbėjo su kolegomis ir jie patikino, kad šios įmonės darbuotojai pas gyventojus nesilanko.

"Mes kartais gauname gyventojų pasiūlymų perimti namo administravimą. Galbūt ir šiuo atveju patys gyventojai rinko parašus ir žada kreiptis į mus. Tokios tikimybės neatmetame, bet mūsų darbuotojai tikrai pas žmones neina. Dauguma dirbame nuotoliniu būdu, net į darbo vietą ateiname tik tada, kai labai reikia", – tvirtino bendrovės vadovo pavaduotojas.

Nedraudžia, bet nepataria

Klaipėdiečiai ne pirmą kartą skundžiasi sulaukiantys namo administravimą perimti norinčių bendrovių darbuotojų. Tiesa, nė vienos jų atstovai to nepripažino.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai paaiškino, kad gyvas bendravimas karantino metu nėra pageidautinas, bet ir nėra draudžiamas.

Pasak pareigūnų, jeigu kontaktas netrunka ilgiau nei 15 minučių, laikomasi tinkamo atstumo, dėvimos apsaugos priemonės, tai negalėtų būti vadinama pažeidimu. Juk net kai kurios paslaugos teikiamos, kai kontaktas su klientu netrunka ilgiau kaip 15 minučių.

Nepaisant to, pareigūnai primygtinai pataria, jei įmanoma, išvengti kontaktų.

Kuo sąžiningiau bus laikomasi karantino ribojimų, tuo labiau bus užkirstas kelias virusui plisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

palaukite

Visi tie "mano būstai" ir panašūs dar nieko. Jūs "Invaldos" grupės įmonių dar nematėte! Ten iš esmės kone XXIa. baudžiava ES ir NATO valstybėje gaunasi.

Vika

Ar tik ne -mano bustas-ta baltija pakeitė pavadinimą ir renka parašus?)

Jonas

O vienai nelabai įgaliai poniai Minijos gatvėje atnešė pensiją 7 val ryto. Ponia pasakė kad dar turi pinigų , o jeigu nori pašalpos kreipkis į socialinį aprūpinimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS