Klaipėdos daugiavaikės šeimos kovoja už lengvatą darželiuose | Diena.lt

KLAIPĖDOS DAUGIAVAIKĖS ŠEIMOS KOVOJA UŽ LENGVATĄ DARŽELIUOSE

Uostamiesčio daugiavaikės šeimos piktinasi iš jų norima atimti lengvata, kuri dabar garantuoja 50 proc. mažesnį mokestį už darželį šeimoms auginančioms tris ir daugiau vaikų. Kompensacijos „nubraukimui“ priešinasi ir savivaldybės Socialinių reikalų komitetas.

Gausių šeimų bendrija „Šeimyna“ bei Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija raštiškai kreipėsi į miesto valdžią, tikindamos, jog uostamiestyje vykdoma šeimos rėmimo politika liūdina gausias šeimas.

Rugsėjį sudaryta speciali darbo grupė, vadovaujama savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, pasiūlė 50 proc. mokesčių lengvatą skirti tik toms šeimoms, kuriose vienas iš tėvų mokosi arba studijuoja ir toms, kuriose laikinai susiklosto sunki šeimyninė padėtis. Visoms kitoms socialinėms grupėms tokia nuolaida nebebūtų taikoma.

„Prieštaraujame šios darbo grupės pasiūlymui naikinti visas šiuo metu esančias mokesčių už darželį lengvatas, tarp jų ir 50 proc. mažesnį mokestį už darželį šeimoms auginančioms tris ir daugiau vaikų. Auginame vaikus Lietuvai, neprašome socialinė paramos, stengiamės atžaloms sukurti saugią ir sveiką aplinką, todėl norime, jog galiojanti mokestinė lengvata būtų palikta“, – kreipimesi rašė daugiavaikių šeimų atstovai.

Daugiavaikėms šeimoms pritarė ir savivaldybės Socialinių reikalų komitetas. Jo narė Audronė Balnionienė teigė, kad kompensacijos gausioms šeimoms neturėtų būti naikinamos.
„Blogiausiu atveju, jei taryboje kiltų karas ir prasidėtų spaudimas, būtų galima galvoti apie kompensacijų palikimą toms daugiavaikėms šeimoms, kuriose visi trys vaikai lanko darželius. Išleisti vieną vaiką į darželį tėvams atsieina apie 200 Lt. Jei šeimoje trys vaikai keliauja į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, tėvams tenka pakloti apie 600 Lt. Tai – daug“, – sakė A.Balnionienė.

Socialinių reikalų komiteto narys Nerijus Čapas teigė, kad vienos daugiavaikės šeimos negali būti labiau daugiavaikės nei kitos.

„Jei vienas iš vaikų yra dvyliktokas, ar jam pinigų reikia mažiau? Greičiau – atvirkščiai. Skirstymo čia negali būti. Būtina vadovautis įstatyme nurodytu daugiavaikės šeimos apibrėžimu“, – kalbėjo N.Čapas.

Socialinių reikalų komiteto siūlymui nenaikinti lengvatos visoms be išlygos daugiavaikėms šeimoms klausimas dar bus svarstomas miesto taryboje.
Klaipėdos mieste yra apie 1 200 šeimų, kurios augina tris ir daugiau vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skaudu

Na Jūs nepykit ant tokių kaip Klaipėdos meras, nevisos daugiavaikės šeimos taip gerai gyvena.

koko

jo-jo, vaikai po 7-iu metu jau uzdirba sau maistui ir drabuziams, o darzelinukai - islaikomi tevu :))) nesamone, - taip skatina Lietuvoje emigracija. Cia vaikai valstybei nereikalingi. vat i vaziuoja i airijas-anglijas...

Kauno rajonas

Kauno rajono taryba jau nuo rugsėjo 1-os panaikino lengvatas daugiavaikems( lengvata taikoma tik toms,kurios augina tris vaikus iki 7-iu metu, o virš jau ne).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS