Dažniau kils ir Biržos tiltas | Diena.lt

DAŽNIAU KILS IR BIRŽOS TILTAS

Miesto tiltai specialistams kelia galvos skausmą. Kol buvo ieškoma, ką daryti, kad nestrigtų Pilies tilto pakėlimo sistema, teko remontuoti ir Biržos tiltą – subyrėjo viena statinio dalis.

Pasirodo, krumpliaratis nepataisomai sugedo keliant tiltą per Jūros šventę. Jos metu susidurta ir su nesklandumais keliant bei nuleidžiant rekonstruotą Pilies tiltą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda prisiminė, kad renginio metu keliamas Biržos tiltas užstrigo.

„Dabar jau suremontavome. Tiltas jau išbandytas. Gavome pranešimą, kad viskas veikia. Nusprendėme bent kartą per mėnesį į viršų kelti ir Biržos tiltą, kad neužsistovėtų įrenginiai. Tai bus daroma naktimis“, – kalbėjo direktorius. Nauja detalė Biržos tiltui buvo liejama Kaune.

L.Dūda teigė, kad vis dar dirbama ir su rekonstruotu Pilies tiltu. Jis keliamas į viršų kas dvi savaites. Problemų kelia eismo reguliavimo užkardai. Jie ne visada nusileidžia ir stabdo visą pakėlimo procesą.

„Dabar programa yra patobulinta. Sudaryta galimybė nuo sistemos atjungti užkardus, jei šie stringa. Anksčiau nesuveikus užkardui visą tilto pakėlimo procedūrą reikėdavo kartoti ir naujo“, – patikino vadovas.

L.Dūdos teigimu, vienas užkardų rūpesčių kelia nuo Pilies tilto rekonstrukcijos pradžios. Jis kartais veikia gerai, o kartais stringa.

„Užkardai yra pakankamai aukšti. Matyt, vieną jų paveikė vėjas“, – tvirtino direktorius.

Žadėta Pilies tiltą bent du kartus per mėnesį kelti į viršų, kad tinkamai veiktų mechanizmai. Kol kas tai yra daroma.

Rekonstruotam Pilies tiltui dar nėra praėjęs garantinio laikotarpio terminas. Išsiaiškinus gedimus, žadama kviesti rangovus, kad defektai būtų pašalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ezys

ismontuokite tuos uzkardus, nes jie niekam ten nereikalingi, po eilinio uragano vel turesite problemu.

Javol

"neigaliu veikeju"(?) paistalai.Lyg(???), "zmogelis" ,atsakingas uz Klaipedos miesto uki?"Gavome pranesima,kad "viskas veikia",-kelinta "pranesima"??? Vien zo,"zmogelis","pranesimams" surinkti??Bet "rangovams"(???) apie "gedimus",o gal broka, nepranesa?Kodel???? P.S "Ukis","sav U valdybe",deklaravo,kad Tiltu gatve problemine gatve.GRINDINYS kelia triuksma,"vibruoja" aplinkiniu pastatu sienos???Ka,padare,kad "pinigu isisavinimo",t.y Gatves kapitalinio-rekonstrukcijos metu, pasalintu-issprestu, "deklaruojamas problemas"??? "Deklaravo",kad BIRZOS tiltas kelia triuksma,neimanoma pakelti ir t.t Ka,padare,"pinigu isisavinimo",t.y Tilto kap.remonto-rekonstrukcijos metu?Po,"....",Tilto,pagal paskirti,nebeimanoma eksploatuoti? "Deklaravo",kad PILIES tiltas,"dabar tai jau "bus"???Ir ka? "Zmogeliai",kurti ar spresti-salinti, problemas? Gal as klystu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS