Dėl ankstyvų giesmių – į puodą | Diena.lt

DĖL ANKSTYVŲ GIESMIŲ – Į PUODĄ

Kaimynų laikomų gaidžių rytinių giesmių neapsikentę klaipėdiečiai pagalbos kreipėsi į kontrolierius. Atlikus tyrimą, vienas sparnuotis atsidūrė puode, kitas – belangėje.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pastaruoju metu aiškinosi du skundus dėl kaimynų laikomų gaidžių giesmių.

Vienas toks atvejis užfiksuotas Mažajame Kaimelyje esančioje sodų bendrijoje, kitas – Paupių kvartale. Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys informavo, kad abiem atvejais rytinėmis gaidžių giesmėmis piktinosi privačių namų gyventojai.

Mažajame Kaimelyje gyventojas laikė gaidį ir dvi vištas, Paupių kvartale – vieną gaidį.

"Iš kaimynų dėl giesmių sulaukėme ne vieno skundo. Gyventojai piktinosi, kad gaidžiai gieda labai anksti ir juos pažadina. Kaip įprasta tokiais atvejais, specialistai atliko tyrimą, apklausė ir visus kaimynus. Tradiciškai vieniems giesmės trukdė, kitiems – ne", – pasakojo vedėjas.

Paupių kvartale problema buvo greitai išspręsta. Kad kaimynai pagaliau mėgautųsi ramybe, gaidys atsidūrė puode.

Mažajame Kaimelyje, sodų bendrijoje, gyvenantis klaipėdietis tokių drastiškų veiksmų imtis atsisakė, tačiau kompromisas rastas. Skardžiabalsis gaidys laikomas uždarytas iki 9 val., kad netrukdytų kaimynams. Tik vėliau jis išleidžiamas pasivaikščioti po kiemą.

V.Valys teigė, kad miesto teritorijoje nėra draudžiama laikyti gyvulių ar sparnuočių, tačiau jiems turi būti užtikrinamos tinkamos gyvenimo sąlygos. Jos yra apibrėžtos Gyvūnų laikymo taisyklėse.

Dažniausiai vištas, gaidžius laiko individualių namų gyventojai, kurie turi žemės, yra ją aptvėrę.

"Anksčiau buvo išskirtos teritorijos, kur galima ir kur draudžiama laikyti gyvulius ir naminius sparnuočius. Vėliau šios nuostatos nebeliko. Buvo tik nurodyta, kad gyvūnams turi būti sudarytos tinkamos sąlygos, apibrėžta, kokios jos privalo būti", – komentavo vedėjas.

Pasak V.Valio, informacijos dėl mieste laikomų naminių gyvulių ir sparnuočių sulaukiama retai. Prieš keletą metų buvo atvejis, kai skųstasi dėl laikomų vištų Pirmojoje Melnragėje. Kaimynai buvo nepatenkinti sklindančiu nemaloniu kvapu, piktinosi, kad naminiai sparnuočiai vaikšto po mišką.

Dažniausiai kontrolieriams uostamiestyje tenka aiškintis skundus dėl šunų lojimo, kaukimo, kai nėra šeimininkų namuose ar naktimis.

"Tiriame tokius atvejus, siekiame, kad nebūtų pažeisti kitų žmonių interesai", – tvirtino vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Tomas

Kabo kaimynai laiko kelias vištas, vištos nebėda. Bet kur vištos ten ir maistas , ten kur maistas , ten ir žiurkės , o žiurkės kai jos veržiasi į tavo namą yra bėda .

Gėda

O kur deklaruojama žodžio laisvė! Ką mums norima įkalti į makaulę? Jeigu ne taip giedosi, greitai būsi kruopose!

Eik tu..

gaidį ar uždarysi ar ne-kakarinę kai paleidžia apie 5val, tai įneužkimši
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS