Dėl beglobių sodybos – painiava | Diena.lt

DĖL BEGLOBIŲ SODYBOS – PAINIAVA

"SOS vaikai" sodybos vadovai lengva ranka neketina atiduoti patalpų, kuriomis naudojasi jau per 20 metų. Organizacijos atstovai teigia esą panaudos sutartis buvo sudaryta neterminuotam laikotarpiui, todėl savivaldybės administracija be tarybos sprendimo neturi teisės išvaryti beglobių.

"SOS vaikai" sodybos vadovai lengva ranka neketina atiduoti patalpų, kuriomis naudojasi jau per 20 metų. Organizacijos atstovai teigia esą panaudos sutartis buvo sudaryta neterminuotam laikotarpiui, todėl savivaldybės administracija be tarybos sprendimo neturi teisės išvaryti beglobių.

Penktadienį vykusiame savivaldybės Visuomeninės administracinių ginčų komisijos posėdyje buvo prašoma atšaukti rugsėjo 18 d. priimtą savivaldybės administracijos direktorės sprendimą netenkinti organizacijos prašymo pritarti  Vaikų dienos centro projektui 2015 metais.

Sodybos "SOS vaikai" atstovai įsitikinę, kad savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė viršijo savo įgaliojimus nutraukusi panaudos sutartį su vaikų globa užsiimančia organizacija.

Organizacijos savanoris Rimantas Astrauskas teigė, kad esą remiantis 1994 m. sudaryta sutartimi bei tuometiniais įstatymais apskritai nebuvo nurodytas sutarties terminas.
Valdžios atstovai sprendimą nutraukti sutartį bandė pagrįsti tuo, kad atlikus patikrinimus Vaivos gatvėje 23 esančiose patalpose buvo aptikta nemažai pažeidimų.
Esą buvo neprižiūrima aplinka, atlikus kadastrinius matavimus nustatyta pasikeitimų. Be to, tvirtinama, kad pastaraisiais metais mieste jau pakanka vaikų priežiūra užsiimančių organizacijų.

Posėdžio metu išaiškėjo, kad "SOS vaikai", ko gero, apskundė ne tą administracijos direktorės sprendimą. Šurmulį salėje sukėlę valdžios atstovai aiškino, kad savivaldybė minėtame Socialinių reikalų ministerijos projekte nedalyvauja ir priimti sprendimų dėl jo negali, o klausimai dėl panaudos sutarties pratęsimo ar nepratęsimo yra ne Administracinių ginčų komisijos kompetencija.

"SOS vaikai" Klaipėdos fondo vadovė Virginija Kairienė tikino, kad raštai apie panaudos sutarties nutraukimą jos nepasiekė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu

ta atims, paskui lauks kol išplėš, vėliau-kol sugrius.Nors..Namukas pats tas.A ne vokiečia state?Net kuokiam Lianzbergeriui, ar kuokiam Litvos ministrui negėda but pasiemus, pasitvarkius ileisti šaknis tuokiam 1ha miškeli ant jūros kranto.Na ir kas kad vaka netures kur už dyka pabūti:D).Taigi pas mus visur tep.Dar girdejau kad ten sukišta nemaža pinigo-ar ne 600 tukstončiu tie patys fondo vokiečia pasistengė

Joana

Dar rugsėjo mėnesio tarybos posėdyje patalpos Vaivos 23 buvo įtrauktos į privatizuojamų patalpų sąrašą, tik tada buvo priimtas sprendimas atidėti jų privatizacijos svarstymą dar bent pusei metų, kol nurims visas šis kilęs triukšmas dėl SOS VAIKŲ sodybos panaikinimo. Tai akivaizdu, kad šis aukso vertės sklypas Melnaragėje kažkam jau seniai rūpi ir savivaldybės nariai tik mulkina visuomenę, kad skirs jas socialiniams poreikiams. Jie dar nei karto aiškiai neįvardijo, kokiems konkrečiai socialiniams poreikiams tos patalpos vėliau bus naudojamos. Viskas rodo, kad šiuo atveju svarbiau ne solialiniu poreikių, o godžių privatizuotojų su didelėm kišenėm privatūs poreikiai. Gražiomis valdininkų frazėmis dangstomi labai jau abejotini jų pačių privatūs tikslai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS