Dėl bendruomenių delegatų – sumaištis | Diena.lt

DĖL BENDRUOMENIŲ DELEGATŲ – SUMAIŠTIS

Renkant atstovus į naują visuomeninį darinį – Klaipėdos bendruomeninių organizacijų tarybą, kilo dalies aktyvių klaipėdiečių nepasitenkinimas. Esą renkant atstovus pritrūko skaidrumo, nes kai kurioms bendruomenėms net nebuvo sudarytos sąlygos dalyvauti tuose rinkimuose.

Buvęs Klaipėdos tarybos narys, Vitės bendruomenės pirmininkas Tomas Meškinis teigė, kad į Klaipėdos miesto bendruomeninių organizacijų tarybą reikėjo deleguoti bendruomenių atstovus.

Tačiau pagal nuostatus tuos rinkimus turėjo organizuoti tik asocijuota struktūra. Tokį statusą turi vienintelė Klaipėdos bendruomenių asociacija, kuri vienija tik pusę visų uostamiesčio bendruomenių.

"Ta asociacija organizavo rinkimus, o atstovus rinko jų valdybos nariai. Nors kitos bendruomenės, kurios nepriklauso Klaipėdos bendruomenių asociacijai, irgi teikė savo kandidatus, tačiau nė vienas jų kandidatas neturėjo šansų. Čia pasigedau demokratijos ir skaidrumo. Kas kalčiausias? Tie, kurie parengė sprendimą, įpareigojantį rengti rinkimus tik asociacijai", – įsitikinęs T.Meškinis.

Pašnekovas čia įžvelgė interesų konfliktą. Esą ta pati asociacija organizuoja rinkimus, tik jos nariai renka kandidatus ir patys už juos balsuoja.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento vyriausioji specialistė Renata Razgienė teigė, kad šiuo metu steigiama nauja struktūra, padėsianti kuruoti uostamiesčio bendruomenių reikalus.

Tam ir reikėjo išsirinkti savo atstovus į Klaipėdos miesto bendruomeninių organizacijų tarybą, kurią sudarys 8 žmonės. Keturi turėtų būti politikai – uostamiesčio tarybos nariai, o keturis turėjo deleguoti bendruomenės.

Pagrindinis ginčas ir kilo dėl bendruomenių atstovų rinkimo į šią tarybą, nes esą ne visų bendruomenių atstovai tuose rinkimuose galėjo dalyvauti.

"Pagal nuostatus tai buvo įpareigota atlikti organizacija arba asociacija, vienijanti visas bendruomenes. Tokia asociacija Klaipėdoje yra viena. Suprantu, kad ji jungia ne visas miesto bendruomenes. Nors yra galimybė į ją įstoti visiems. Iš čia ir atsirado tas nepasitenkinimas. Tačiau, kilus ginčų, o tai šiuo metu ir įvyko, deleguotus visuomenės atstovus dabar turėtų rinkti seniūnaičių sueiga, nes tai yra bendruomenių reikalai, savivaldybė čia nesikiš", – paaiškino R.Razgienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Įdomiai gaunasi

Patys save delegavo ir patys save išsirinko ... Rinkimų būdas niekur nenurodytas... Nonsensas absoliutus...

ka ten

ta bendruomeniu asociacija. Vienas verslininkas su keliais dipukais isteigė bendruomeniu asociacija ir dabar alia atsovauja bendruomenes:D):D). Jūs bent paklausykit kokias pūgas tas kulikauskas šneka:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS