Dėl darželio patalpų Klaipėdoje – ginčai | Diena.lt

DĖL DARŽELIO PATALPŲ KLAIPĖDOJE – GINČAI

Nors uostamiesčio vaikų lopšeliuose-darželiuose trūksta vietos, savivaldybė vienos įstaigos dalį patalpų nori išnuomoti. Aiškinama, kad pritaikyti jas mažųjų grupei kainuotų per daug ir vieta taptų aukso vertės.

Nors uostamiesčio vaikų lopšeliuose-darželiuose trūksta vietos, savivaldybė vienos įstaigos dalį patalpų nori išnuomoti. Aiškinama, kad pritaikyti jas mažųjų grupei kainuotų per daug ir vieta taptų aukso vertės.

Ar įtraukti dalį Baltijos prospekte esančiam lopšeliui-darželiui "Šermukšnėlė" priklausančių patalpų į panaudai perduodamo turto sąrašą, vakar sprendė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad atlikus šią procedūrą bus galima imtis veiksmų, susijusių su nurodytų patalpų valdymu, naudojimu ir disponavimu.

Pasak E.Simokaičio, jose anksčiau veikė Moksleivių saviraiškos centras, tačiau jis išsikėlė į naujus namus. Lopšelis-darželis nurodė, kad šių patalpų savo veiklai panaudoti neturi galimybių. Teigiama, kad pastarosios netinka įstaigos veiklai, todėl ir norima jas grąžinti savivaldybei.

Tačiau ne visi komiteto nariai pritarė tokiam sprendimui.

"Nesutinku, kad darželio patalpos būtų įtrauktos į minėtą sąrašą, nes darželiuose trūksta vietų. Toks sprendimas nelogiškas", – tvirtino tarybos narys Arūnas Barbšys.

Pasak komiteto pirmininko Rimanto Taraškevičiaus, apsileidimu galima laikyti tai, kad savivaldybė nesiėmė remontuoti šių patalpų, kai ruošiamasi atnaujinti tarybos posėdžių salę.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė tvirtino, kad remontui reikėtų daug investicijų – apie 150 tūkst. eurų.

"Ši vieta taptų auksine", – atkreipė dėmesį vicemerė.

J.Simonavičiūtė teigė, kad minėtose patalpose gali veikti privatus vaikų darželis. Pasak E.Simokaičio, prašymas suteikti patalpas iš tokios įstaigos jau gautas.

Finansų ir ekonomikos komitetas su pastaba pritarė tam, kad darželio patalpos būtų įtrauktos į panaudai perduodamo turto sąrašą. Nurodyta, kad jose būtinai turi įsikurti darželis, o ne kitą veiklą vykdanti įmonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

deinis

Keista ,sovietai buvo pristatę nemažai darželių ,gyventojų mažėja ,gimstamumas mažėja o darželių trūksta ,kur jie pasidėjo .

Liuks

O kai suremontuos tarybos sale ji bus ne auksine?....keista tu liberalu logika ...liudina toks valdymas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS