Dėl Debreceno vaistinės ateities – klaustukai? | Diena.lt

DĖL DEBRECENO VAISTINĖS ATEITIES – KLAUSTUKAI?

  • 4

Tarp uostamiesčio tarybos narių vėl užvirė diskusija dėl savivaldybės įmonės Debreceno vaistinės ateities. Ją pertvarkant į uždarąją akcinę bendrovę ir svarstant klausimą dėl įstatinio kapitalo suformavimo, aptarti keli vaistinės ateities scenarijai, tarp jų – ir privatizavimo galimybė.

Svarstė dėl kapitalo

Nuotoliniu būdu posėdžiavę miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai ilgokai diskutavo dėl šiuo metu vis dar savivaldybės įmonės Debreceno vaistinės, kurios padaliniu yra ir buvusi Sportininkų vaistinė.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, kad dar pernai miesto taryba nusprendė, jog vaistinė turi išlikti, tačiau ją iš savivaldybės įmonės numatyta paversti uždarąja akcine bendrove.

Politikams siūlyta pritarti paskutiniam tokios procedūros žingsniui – įstatinio kapitalo sukūrimui.

Anot E.Simokaičio, buvo atliktas vaistinės patikėjimo teise valdomo turto, kuris priklauso savivaldybei, vertinimas.

Vertintos patalpos Taikos pr. 101, kur veikia Debreceno vaistinė, ir erdvės Sportininkų g. 16, kur yra buvusi Sportininkų vaistinė, dabar esanti Debreceno vaistinės padalinys. Nustatyta, kad bendra patalpų vertė siekia 520 tūkst. eurų.

Politikams siūlyta šį turtą investuoti ir taip suformuoti kuriamos bendrovės įstatinį kapitalą.

Gyvybiškai svarbu

Toks pasiūlymas pasirodė priimtinas ne visiems komiteto nariams. Vytis Radvila pastebėjo, kad įmonė "šlubuoja", ir siūlė tokios sumos turto neinvestuoti į ją, o sukurti minimalų įstatymais leidžiamą įstatinį kapitalą. Galiojantys teisės aktai numato, kad minimalus įstatinis kapitalas gali siekti ir 2,5 tūkst. eurų.

Tačiau aiškėja, kad toks sprendimas galėtų iškelti nemenkų grėsmių vaistinei išlikti. Įstatinio kapitalo formavimas, įmonei perduodant daugiau nei pusės milijono eurų vertės patalpas, iš esmės yra gyvybiškai svarbus.

Anot E.Simokaičio, priėmus sprendimą neinvestuoti ir vis dėlto įmonę pertvarkius į uždarąją akcinę bendrovę, patalpos jai perduotos galėtų būti tik nuomos pagrindais.

"Konkurso būdu šios įmonės galimybės išsinuomoti tas patalpas būtų labai mažos, o jeigu atsirastų kitas nuomininkas, iškiltų klausimas dėl vaistinės veiklos ir ar nereikėtų šios įmonės likviduoti", – apibendrino Turto skyriaus vedėjas.

Ketina parduoti?

Tačiau V.Radvila nebuvo linkęs nusileisti. Jis sakė, kad, sprendžiant dėl vaistinės ateities, vienu ryškiausių argumentų jai išlikti buvo akcentuojama generinių vaistų gamyba, tačiau, anot politiko, klaipėdiečiams tokias paslaugas teikia ir kai kurios tinklinės vaistinės.

Todėl jis išreiškė dvejonę, ar tikrai miestui būtina išlaikyti tokią įmonę.

Turto skyriaus vedėjo teigimu, įmonę pertvarkius į uždarąją akcinę bendrovę, būtų galima svarstyti jos privatizavimo klausimą.

Tokias galimybes įžvelgė ir komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis. Pasak jo, siūlomas įstatinio kapitalo sukūrimo būdas aiškiai parodo, kad tokiu būdu vaistinę tiesiog bus lengviau parduoti ir gauti pajamų į savivaldybės biudžetą.

"Savivaldybei nereikia gaminti vaistų, bet parduoti savo turtą kiek galima brangiau ir gauti pinigų į biudžetą yra mūsų visų siekis", – teigė politikas.

Siūlymui pritarė

Komiteto narys Arvydas Vaitkus kolegas ragino galvoti ir apie socialinius klausimo aspektus.

Jis priminė, kad žmonės aktyviai kovojo dėl šių vaistinių. Politikas taip pat pasiūlė, kad, suformavus įstatinį kapitalą, būtų pateiktos ir įmonės ateities veiklos perspektyvos.

Balsuojant dėl šio klausimo, komiteto narė Ela Andrejeva teigė susilaikysianti nuo sprendimų, mat jai prieš tai reikia pasitarti su Vitės bendruomene, kuri gana aktyviai kovojo dėl vaistinės išsaugojimo, buvo surinkta nemažai parašų.

Galiausiai komiteto nariai pritarė siūlomam vaistinės įstatinio kapitalo suformavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Oi

O kiek ilgai savivaldybe gales pardavineti savo turtus? Keistas vienkartinis biudžeto pildymas:) Bet jus pildykit pildykit:)

Anonimas

Ponams Radvilui ir nerui vienodai žmonės rūpi tik pinigai,o žmonės tegul važiuoja į sportininkų gatvę pasigaminti vaistų. Kiek rašė spauda kokios baisios nuotekos į marias patenka nei merui Grubliauskui ,nei kitiems politikams nė motais. Rūpi tik kas susiję su pinigais. Visvien jie bus iššvaistyti saviems asmeniniams pažystamiems dovanoms ,baliams su muzikantais ,premijoms pasididinti ,veltui paskraidyti po kitas šalis.Grubliauskai pameni dar gersi kiek tūkstančių mokėtojų pinigų iššvaistei įmonei ,,Klaipėdos vanduo" Miesto spaudoje buvo straipsnis su visomis sąskaitomis. Aferistas iš aferistų liberalų partijos.

Anonimas

Atremontuokite visa pastata uz musu pinigus, o paskui perduokite UAB. Kaip visada, jau atidirbta. :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS