Dėl folkloro festivalio – eismo pokyčiai | Diena.lt

DĖL FOLKLORO FESTIVALIO – EISMO POKYČIAI

Uostamiestį vėl budins tradicinis tarptautinis folkloro festivalis "Parbėg laivelis". Dėl gausybę folkloro mėgėjų sukviesiančio išskirtinio renginio kurį laiką bus koreguojamas automobilių eismas, keisis ir kai kurių viešojo transporto maršrutų trasos.

Folkloro medunešis

Ketvirtadienį Klaipėdoje startuos kas porą metų vykstantis ir folkloro medunešiu tituluojamas tarptautinis festivalis "Parbėg laivelis".

"Kartais sakoma, jog folkloristai dirba triūsia kaip bitelės. Visą foklorinį turtą festivalio dalyviai suneša į tą kraštą, kur, kaip sakoma, medaus upės teka. Šis gražus kraštas mums yra Klaipėda", – pastebėjo uostamiesčio Etnokultūros centro direktorė Nijolė Sliužinskienė.

Per keturias festivalio dienas, tai yra nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, numatoma net pusšimtis įvairiausių renginių, kuriuose pasirodys per 600 įvairių ansamblių narių.

Tradiciniame šventės jomarke, nusidrieksiančiame Danės skvere, įsikurs apie 200 amatininkų. Pašnekovės teigimu, nemažai festivalio dalyvių šiemet atvyksta pirmą kartą.

Folkloro sostine tapsiančioje Klaipėdoje svečiuosis atvykėlių iš Baltarusijos, Gruzijos, Indijos, Italijos, Latvijos, Norvegijos, Portugalijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos miestų.

Renginiai – miesto centre

Koncertai vyks Danės skvere, prie paminklo "Arka", prie skulptūros "Žvejys", Dienovidžio skvere ir netgi Danės upėje.

Kai kurie renginiai numatomi Klaipėdos dramos teatre, uostamiesčio Etnokultūros centre, Meno kieme.

Didysis festivalio koncertas – Didysis folkloro medunešio koncertas įvyks penktadienį 18 val. prie paminklo "Arka".

"Šiemet bus daug koncertų, kur ansamblius bus galima pamatyti ne po kelias minutes. Užsieniečiai net keliuose koncertuose galės atskleisti savo grožį ir subtilumus", – teigė N.Sliužinskienė

Šiųmečio festivalio metu nestigs ir naujovių – pirmą kartą bus rengiamas vyrų dainų koncertas, tarptautinių lopšinių vakaras.

Festivalyje išskirtinio dėmesio sulauks šeimos – Šeimų kieme, įsikursiančiame prie "Žvejo" paminklo, bus žaidžiami įvairiausi tradiciniai žaidimai, lankytojų lauks amatininkai.

Kitas išskirtinis renginys – pokalbiai prie "kafijos", vyksiantys jomarke. Kur penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį etnologė Gražina Kadžytė kalbins įdomius žmones.

Bus keliamas tiltas

Dėl gausybės suplanuotų išskirtinio festivalio renginių kiek keisis automobilių eismo schema – vairuotojams ir viešajam transportui teks aplenkti kai kurias centrines miesto gatves.

Tiesa, galimi nepatogumai numatomi tik pirmąją festivalio dieną – ketvirtadienį.

Rytoj apie 16.15 val. dėl planuojamų folkloro koncertų laivuose bus keliamas Pilies tiltas. Numatoma, kad pakilęs tiltas išliks apie 15 min. arba kol praplauks festivalio laivai.

Antrasis pakėlimas planuojamas apie 18.15 val.

"Dar pirmuosiuose festivaliuose įplukdėme laivelį iš marių ir visus svečius, paskui kurį laiką ši tradicija buvo nutrūkusi – remontuotos krantinės ir panašiai. Šiemet ši tradicija sugrįžta", – paaiškino etnocentro direktorė.

Dėl dviejų Pilies tilto pakėlimų bus koreguojama 9 maršruto autobusų trasa. Šio maršruto autobusai į pietinę miesto pusę važiuos patvirtintu maršrutu, toliau suks į Naująją Uosto g. ir riedės Danės g., Tiltų g., Galinio Pylimo g., Minijos g. ir vėl grįš į įprastą trasą.

Į šiaurinę miesto pusę šiuo numeriu pažymėtos transporto priemonės važiuos patvirtintu maršrutu, toliau – Minijos g. ir riedės Galinio Pylimo g., Tiltų g., Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Naująja Uosto g. ir grįš į įprastą trasą.

Ribos eismą

Pirmąją festivalio dieną miesto centru turėtų pereiti ir nuotaikinga renginio dalyvių vilkstinė. Kol vyks eitynės – automobilių vairuotojams teks aplenkti jų trasa tapsiančias gatves.

Tą pačią dieną nuo 17.40 iki 18 val. dėl festivalio dalyvių eitynių Tiltų g. bus draudžiamas transporto priemonių eismas abiejomis arterijos pusėmis nuo Biržos tilto iki Daržų g. ir Daržų g. nuo Tiltų g. iki Aukštosios g. Šį ruožą teks aplenkti ir autobusams.

2, 2A, 3, 4, 4A, 5, 5E, 6, 6E, 8, 8E, 10, 14 maršrutų autobusai į šiaurinę miesto pusę patvirtintais maršrutais riedės iki Senojo Turgaus žiedo, toliau suks į Galinio Pylimo g., Pilies g., Danės g., Herkaus Manto g. ir vėl įsilies į įprastą maršrutą.

Apvažiavimų ruože keleiviai bus išlaipinami Pilies ir Teatro stotelėse.

Šių maršrutų autobusai į pietinę miesto pusę patvirtintais maršrutais važiuos iki Liepų g. / Naujojo Sodo g. / Herkaus Manto g. sankryžos, nuo čia suks į Naujojo Sodo g., Pilies g., Galinio Pylimo g. iki Senojo turgaus žiedo ir toliau vėl patvirtintais maršrutais.

Aplenkiant eitynių ruožą keleiviai bus išlaipinami Senosios Perkėlos stotelėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AČIŪ

ETNOKULTŪROS CENTRUI UŽ GRAŽIĄ ŠVENTĘ, UŽ KONCERTINIUS NUMERIUS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS