Dėl Girulių miško – į Vyriausybę | Diena.lt

DĖL GIRULIŲ MIŠKO – Į VYRIAUSYBĘ

Artimiausiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje politikai spręs, ar kreiptis į Vyriausybę ir prašyti atsižvelgti į 15 tūkst. klaipėdiečių išsakytą nuostatą, kad geležinkelių plėtra nebūtų planuojama Girulių miške.

Klaipėdos politikai turės apsispręsti, ar teikti Vyriausybei miesto gyventojų apklausos rezultatus ir prašyti atsižvelgti į jų išsakytą nuomonę.

Tikimasi, kad, atsižvelgiant į šį uostamiesčio atstovų prašymą, bus užtikrintas ir pačios savivaldybės dalyvavimas Klaipėdos geležinkelio mazgo plėtros galimybių analizės procedūrose.

Pernai rudenį Klaipėdos savivaldybė paskelbė gyventojų apklausą "Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?".

Apklausoje dalyvavo 15 tūkst. klaipėdiečių, kurių dauguma nepritarė, kad geležinkelis būtų plečiamas, mažinant pajūrio mišką.

Apklausoje dalyvavo 15 tūkst. klaipėdiečių, kurių dauguma nepritarė, kad geležinkelis būtų plečiamas, mažinant pajūrio mišką.

Klaipėdos vadovai, siekdami išsaugoti Girulių mišką, dar pernai liepos pabaigoje Vyriausybei teikė siūlymą keisti 2020 m. birželio 22 d. nutarimą "Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios".

Teigiama, kad jei šis projektas būtų įgyvendintas, dėl planuojamos infrastruktūros plėtros Girulių miške galbūt tektų iškirsti nuo 30 iki 50 hektarų miško.

Tai papiktino klaipėdiečius, kurie ne vieną mėnesį dėl to reiškė pretenzijas aukščiausiai šalies valdžiai.

Savo ruožtu savivaldybė parengė ir Vyriausybei įteikė planą, kaip išvengti nepageidaujamų geležinkelio plėtros padarinių miestui.

Praėjus beveik pusei metų, jokių permainų neįvyko.

Tiek Vyriausybė, tiek "Lietuvos geležinkeliai" nepareiškė pozicijos, ar į miesto reikalavimus bus atsižvelgta, todėl dalies Klaipėdos politikų iniciatyva buvo paskelbta gyventojų apklausa.

Dabar, remiantis gyventojų nuomone, vėl ketinama kreiptis į Vyriausybę ir prašyti, kad dar kartą būtų peržiūrėti geležinkelių plėtros planai Klaipėdos Girulių miške.

Tiesa, šiam kreipimuisi dar turi pritarti dauguma Klaipėdos miesto tarybos narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

>To sviesus...

Del kgb tai apsirikot, jie niekur nedingo, jie 30 metu trukdo Lietuvai ir jos zmonems pasiturinciai ir laimingai gyventi.

>Kreipimasis...

Is kokio Lietuvos kaimo esi? Jokios Klaipedos uosto pletros nebus! Jei Kauno ir Vilniaus arabai nori statyti uz musu pinigus isorini uosta, o paskui parduoti lenkams ar dar kam uz 1 eura, tegul stato Butingeje. Ar aisku, moiseliai?

deinis

Apie kokį miško kirtima šnekama ,Lukašenka susitarė su uostu UST LUGU ir visas visas prekes eksportuos per ten ,tad dabar galėsim atsodinti tą miško dalį ,kur buvo iškirsta vagonų reikmėms ,ką negalėjo padaryti surinkti žmonių parašai padarė Gabrieius ,Linkevičius ,Povilionis ir dar kažkas iš valdžios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS