Dėl gulbių Malūno tvenkinyje – gyventojų panika | Diena.lt

DĖL GULBIŲ MALŪNO TVENKINYJE – GYVENTOJŲ PANIKA

Buvusiame Trinyčių, o dabar – Malūno tvenkinyje verslininkų vaikomi perintys paukščiai patiria stresą. Sparnuočių likimu susirūpinę gyventojai ruošiasi kreiptis į Aplinkos ministeriją.

Situaciją apibūdinusi klaipėdietė sunkiai tramdė emocijas. Jos teigimu, minėtame vandens telkinyje niokojami šiuo metu perinčių gulbių lizdai.

"Siaubingi dalykai vyksta šalia mūsų namų. Prieš porą dienų apie 16 val. vyras vedžiojo šunį ir savo akimis matė, kad autobusiuku prie tvenkinio atvažiavę vyrai prisipūtė valtį ir ėmė iš lizdų vaikyti antis, gulbes, kurios šiuo metu deda kiaušinius", – piktinosi moteris.

Pasiteiravus, kodėl nepažįstamieji savivaliauja, vyrai atšovė atliekantys valymo darbus – privalo išpjauti meldus ir nendres.

"Argi dabar, kai paukščiai peri, reikia valyti tvenkinio pakrantes? Vargšės gulbės kankinamos. Žmonės beširdžiai, tokį grožį darko", – sielojosi pašnekovė.

Padėti gyvūnams užsimoję vietiniai gyventojai sakė nebežinantys, ko griebtis.

"Jau kreipėmės visur, kur galėjome. Liko tik ministrui paskambinti", – skėsčiojo rankomis žmonės.

Jų žodžiais tariant, įtampą gyvūnams kelia tvenkinyje atsiradęs vandens sporto pramogų punktas.

Pernai gulbė čia atsivedė šešis gulbiukus, tačiau verslininkams tai esą nė motais.

"Praėjusią vasarą verslininkai išvarė sparnuočius iš jų senojo lizdo. Dabar jie sugrįžo į savo vietą ir vėl padėjo kiaušinius. Tuoj pasirodys jaunimas su savo vandenlentėmis ir bus visai blogai", – priekaištavo moteris.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, apie Malūno tvenkinyje vykdomus darbus pranešta atitinkamoms institucijoms, prie jo išskubėjo Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai, Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai.

"Reikia išsiaiškinti. Kažkokia nesąmonė galbūt vyksta", – tarstelėjo miesto ūkvedys.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Romualdas Dužinas informavo, jog leidimą vandens telkinio tvarkymo darbams vykdyti bendrovei "Keberiokšt", užsiimančiai vandenlenčių nuoma, išdavė Vilniaus aplinkos apsaugos agentūra.

Penktadienį prie tvenkinio pasirodę aplinkosaugininkai su Viešosios tvarkos skyriaus specialistais tikino nieko blogo nepastebėję. Esą meldų ir nendrių kirtimas nekenkia nei antims, nei gulbėms.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, patikrinus teritoriją pažeidimų nenustatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Lina

Aplinkui gyvenantys žmonės myli šitą parką. Jau daug metų ši vieta puiki ir senoliams, ir mamoms su vaikais, ir jaunimui su dviračiais. O tiems, kuriems čia šlykšti vieta, tai tegul ir toliau lenkia šią vietą iš tolo.

RK.

Ta vieta buvo ne tai, kad mirusi, tai buvo šlykšti vieta, kurią norėjosi aplenkti iš tolo. Aš nežinau ar ta firma moka ką nors ar ne. Miestas jai turėtų mokėti, nes parkas atgimė, ten atsirado žmonės, o ne pijokai ir nusikaltėliai. O atstovėti jūs galit - verskit ten šiukšles, daužykit butelius ir bus taip, kaip anksčiau.

Parko sargė

Atsakydama Jums visada galvoju, kad Jūs- tai Artūras Šulcas Na, ne tiek svarbu, kas Jūs- Šulcas ar Zulcas... Jūs tiesiog liberalas. meluojant Čia aš gyvenu 50 metų. Piešiamas vaizdelis- tas pats melas, kad pinigai jūrininko vaiko Eligijaus Masiulio namuose ir viskio dėžutėje -tik paskola. Gyvenkite su savo melu, RK. Tik. ... Matot, "Keberiokšt'- tai tikrai liberalų krikšto vaikas, nemokantis už jokią nuomą, nei už parko plotą, nei už tvenkinio, kurį užvaldė, nuomą. O mes, bendruomenė, atstovėsime. Nebe tie laikai, nebe tie patys konservatoriai ir socdemai ir ne liberalai, kurių geriausias pasiekimas politikoje - tai Eligijaus skrydis iki Susisiekimo ministerijos . Ir nuopolis Amžiams... Mes, RK, patikėkite, tikrai atstovėsime. Už Trinyčius, Už Malūną, už gamtą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS