Dėl investicijų – miesto tarybos narių nerimas | Diena.lt

DĖL INVESTICIJŲ – MIESTO TARYBOS NARIŲ NERIMAS

Uostamiesčio savivaldybė įsisavino tik labai mažą dalį lėšų, numatytų investiciniams projektams, nors praėjo beveik pusmetis. Tokia situacija kelia nerimą miesto tarybos nariams.

Kaip sekasi įgyvendinti šiemet suplanuotus investicinius projektus, domėjosi Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

"Praėjusiais metais neįsisavinta maždaug 12–13 mln. eurų. Nenorėdami, kad tokia situacija pasikartotų, prašome pateikti ataskaitas, kaip įgyvendinami suplanuoti projektai", – tvirtino Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Tarybos narys atkreipė dėmesį, kad praėjo pusmetis, o skaičiai optimizmo nekelia. Įsisavinta tik 8 proc. visų šiemet numatytų lėšų investiciniams projektams: iš 41,8 mln. eurų – 3,3 mln.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas pabrėžė, kad nėra nė vieno užstrigusio projekto.

Tačiau jis neslėpė, kad dalis projektų susiduria su unikaliomis problemomis, kurias bandoma spręsti.

"Vieni projektai įgyvendinami sklandžiai, pasirašytos sutartys, vyksta darbai, kitur reikia išspręsti tam tikrus klausimus, atliekamos procedūros. Dirbame", – tikino direktorius.

Jau dabar aišku, kad dalis lėšų nebus įsisavinta dėl vienokių ar kitokių priežasčių, tad pinigus siūloma skirti kitoms priemonėms įgyvendinti.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad nėra žinoma, ar bus gautos visos numatytos ES lėšos. Dėl dalies jų skyrimo sutartis dar nepasirašyta.

R.Taraškevičius informavo, kad šiemet numatyta įgyvendinti apie 90 investicinių projektų. Domėtasi, kiek žmonių dirba su jais, ar užtenka pajėgų.

R.Zulcas nurodė, kad departamente pluša 28 žmonės. Taip pat jiems padeda Viešųjų pirkimų, Apskaitos skyrių specialistai.

"Projekto vadovai paprastai kuruoja po kelis projektus – keturis, penkis, kartais ir dešimt", – atskleidė direktorius.

Informaciją apie investicinių projektų įgyvendinimą išklausę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai toliau seks situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juokinga

Kaip yra "plušama" tai daug gilintis nereikia plika akimi matosi.

to aaa

gal žinote būdą kaip sudaryti geras sąlygas neplanuojant, nebiudžetuojant ir neįsisiavinant lėšų? Jei žinote ir parodysite praktikoje kaip tai pdaryti, būkit nors ufonautas, jus išrinksim.

aaa

Dirba, pluša, dar klerkų reikia... Skaitai - lyg tai būtų gamybinė įmonė, o savivaldos organų pagr, f-ja visai kitai: ne įsisavinti lėšas, o sudaryti sąlygas, aplinką geram gyvenimui ir verslui vystyti. Kažkaip su Klaipėdos liberalais ne ten važiuojama, žinoma, visi suprantame, kaip ten viskas ir kodėl...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS