Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas | Diena.lt

DĖL KVAPŲ – DAR VIENAS PATIKRINIMAS

Klaipėdoje nepamirštama nemalonių kvapų, kuriais skundžiasi pietinės miesto dalies gyventojai, problema. Penktadienį vyko pakartotinis išvažiuojamasis posėdis po Dumpiuose įsikūrusias įmones.

Rankų nežada nuleisti

Aplankytos bendrovės, kurios dažniausiai linksniuojamos, kalbant apie kvapus pietinėje dalyje.

Kas pasikeitė, kokios priemonės įdiegtos po praėjusio, rudenį vykusio išvažiuojamojo posėdžio stebėta įmonėse „Klaipėdos vanduo“, „Klaipėdos kartonas“, „Branda Lt“, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras. Aptarti ir tolimesni veiksmai, sprendžiant problemą.

Įmonėse situaciją stebėjo ir su jų atstovais susitiko miesto meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Eligijus Masiulis, savivaldybės, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro atstovai.

V. Grubliauskas tvirtino, kad po paskutinio apsilankymo bendrovėse pasikeitimų yra. Įmonė „Klaipėdos vanduo“ investavo į nuotekų talpų, iš kurių į aplinką galėjo sklisti nemalonūs kvapai, dangčius. Praėjusį kartą buvo tik šių investicijų pradžia.

„Stovėjome šalia ir jokio kvapo nėra. Galiu drąsiai sakyti, kad įmonė „Klaipėdos vanduo“ ne tik atliko namų darbus, bet ir ieško naujų galimybių užkirsti kvapų sklaidą ateityje“, – tvirtino meras.

Pasak V. Grubliausko, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras jau praėjusį kartą buvo įdiegęs daug problemos sprendimų. Dabar įmonė pažengė dar labiau. Dujos, kurios susidaro gelmėse, patenka tiesiai į įmonės „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginius, o nebe deginamos bokštelyje.

Žada nepaleisti iš akiračio

Įmonė „Klaipėdos kartonas“ nurodė, kad padidino lėšas aplinkosauginiams sprendimams daugiau nei 20 proc. Jie bando pačius naujausius europietiškus ir amerikietiškus preparatus, kurie ženkliai mažiną kvapų susidarymą ir išsiskyrimą į išorę.

V.Grubliausko teigimu, vienintelėje įmonėje „Branda Lt“, kuri turi atliekų tvarkymo aikštelę, nepastebėta pokyčių. Anot mero, priešingai, atrodo, kad situacija pablogėjusi. Miesto vadovo nuomone, teritorijoje įrengtas įrenginys, kuris turi užkirsti kelią kvapams, nėra pakankamas.

„Čia dar laukia nemažai darbo. Laukiame aplinkosaugininkų įvertinimo. Ten bus apžvelgta visa medžiaga. Jiems bus nurodyta, ką daryti toliau“, – pasakojo meras.

E. Masiulis pabrėžė, kad įmonė taip toliau dirbti negali. Ji turi pasikeisti.

„Kvapų koncentracija didžiulė“, – teigė Seimo narys.

E. Masiulis taip pristatė, kad Seime užregistravo įstatymo pakeitimą, kad įmonė „Klaipėdos kartonas“ galėtų prisijungti prie bendrovės „Klaipėdos vanduo“ nuotekų.

„Būtų sumažintas taršos šaltinių skaičius, centralizuojant į vienus valymo įrenginius“, – aiškino Seimo narys.

Kvapai – ne ugnikalnis

V. Grubliauskas tvirtino, jog šį kartą nebuvo skirta dėmesio įmonės „Mestilla“ situacijai, tačiau pabrėžė, kad ši taip pat nėra pamiršta. Klaipėdos visuomenės sveikatos centras yra atlikęs tam tikrus matavimus. Juos pakartos, kai lauke vyraus aukštesnė temperatūra.

„Manau, kad pietinės miesto dalies gyventojai pajuto, jog situacija dėl kvapų yra pagerėjusi. Kvapų sulaukiama bent rečiau. Aišku, reikia įvertinti, kad pirmasis posėdis vyko rudenį, dabar žiemos pabaiga-pavasario pradžia. Situaciją reikės stebėti ir šiltuoju metų laiku, kada kvapai pasireiškia labiausiai. Dar vieną posėdį rengsime birželį“, – tvirtino meras.

E. Masiulis pabrėžė, kad kvapai yra ne ugnikalnio išsiveržimas ar žemės drebėjimas. Juos galima suvaldyti: „Aktyviai stebėsime šioje teritorijoje esančias įmones, kad jos veiktų civilizuotai ir gyventojams nereikėtų kęsti nemalonių kvapų“.

GALERIJA

  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
  • Dėl kvapų – dar vienas patikrinimas
Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

pritariu

> strinas- Naivuoli , viskas sutarta ,susitarta ir suderėta :) Šitiek metų tikrintojai vis ne tuo metu kai smirda :)))

Strinas

o vistik gerai kad viršūnėlės pradėjo aktyviau domėtis.Tikrai pastebėjau kad mažiau smirdina.Tik kol Vytautas su Eligijum jų makaronus nusikabins ir perkąs, tai daug vandens nutekės.Nusivylę žmonės gali neišlaukti ir už kitus daugiau pabalsuoti

Na va

ponai stovėjo, uostė ir kvapų jokių neužuodė..Kaip ir visuomenininkų delegacijos prieš metus-kitus apėję visus šituos apgaudinėtojus.Na žinoma, ar įmonės vadai durni būtų ka smirdintų kai anie čia pat:D, taigi naktimis ir švenčių dienom pavaro.Kas filtrus taupo o kas kakalus su vikšriniu apie 2-7val stumdo taip džiovindami tyram ore o ne uždarose sistemose-vis centas prie cento į vagių kišenes.Sėkmės ponai liberalai ruošiant tokias "naudingas"akcijas..tik laiką gaištat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS