Dėl naujų benamių namų – nežinia | Diena.lt

DĖL NAUJŲ BENAMIŲ NAMŲ – NEŽINIA

Benamių "miestelio" Dubysos gatvėje atidarymas vėluoja daugiau nei pusmetį ir, panašu, dar užsitęs. Pastatytą objektą apžiūrėję politikai aptiko trūkumų, apie kurios prabilta gerokai per vėlai.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai kartu su statybos rangovais – bendrovės "Konsolė" atstovais ir Klaipėdos nakvynės namų laikinąja direktore Indra Joniuškiene pačių politikų prašymu įvertino atliktus darbus Dubysos gatvėje 39.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas stebėjosi, kodėl administracijai ir benamiams skirtose patalpose nėra ventiliacijos angų. Ar čia nepradės kauptis pelėsis?

Esą numatyto natūralaus vėdinimo, atidarant langus, nepakanka.

Bendrovės "Konsolė" vadovai patikino, kad viskas buvo padaryta taip, kaip numatyta projektiniuose sprendiniuose.

Politikams užkliuvo ir tai, kad moduliniuose nameliuose esančiose dušo kabinose nėra nuolydžių vandeniui subėgti. Baiminamasi ligų protrūkio.

Per vėlai susizgribus, minėtiems trūkumams ištaisyti prireiks papildomų pinigų.

K.Bagdonas neabejojo, kad savivaldybei teks tų lėšų ieškoti.

"Išklausius visas puses susidaro įspūdis, kad rangovui buvo suformuota tokia užduotis, kuri šiandien yra taisytina. Kokią užduotį rangovas gavo, tokią ir padarė. Savo buityje mes tokių sprendimų nepriimtume. Norėtųsi, kad į šį procesą būtų pažiūrėta ūkiškiau. Užtat dabar papildomai kainuos ventiliacijos įrengimas. Tai – išlaidos, kurios dengiamos pačių klaipėdiečių pinigais", – teigė pašnekovas.

Objektas negali būti atidarytas dar ir dėl to, kad nėra aptvertas, nenušienauta teritorija.

Šiuo metu remontuojamas ir Klaipėdos nakvynės namų padalinys Viršutinėje gatvėje, todėl dalis bėdžių yra likę be stogo virš galvos, o įstaigos specialistai – be darbo.

Kol kas visi klientai ir dalis Nakvynės namų darbuotojų spaudžiasi vieninteliame veikiančiame Nakvynės namų padalinyje Šilutės plente.

Nekantraudami visi laukia, kada duris atvers konteineriniai nameliai Dubysos gatvėje.

Pradinė projekto vertė siekė apie 477 tūkst. eurų, tačiau, praėjus beveik pusmečiui po sutarties pasirašymo, kaina pakoreguota dėl papildomų darbų, ji padidėjo dar keliomis dešimtimis tūkstančių.

Didžioji dalis sumos – iš ES fondų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

R

Kaip visada problemos užsisedėjusios Klaipėdos valdžios ,tai tik parodo, bejėgiškumą ir kompetencijos stoką, kylą klausimas kas mokės?

Žmogaus širdyje

visada kirbės vienas didžiausias noras - turėti savo namus. Benamiai atsirado mūsų šalies darkymų, anstolių, privatizacijų ir blogai susiklosčiusių aplinkybių dėka. Bet kaip matome, turėti SAVO namus vistik yra pagrindinis HomoSapiens noras. Nakvynės namai - netikri namai.Tik nakvynės. Taip ir dygsta lūšnos pakrasčiuose ir apleistose miesto vietose. Ir toliau digs.

jusu vardas

Kas pasirase toki projekta ir padave rangovui, tegu is saves ir broka tvarko. Kodel nera atsakomybes uz tokias nesamones, visi miestieciai kalti, tik ne tie kas parasus delioja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS