Dėl netinkamo darbo organizavimo Klaipėdos savivaldybė atleidžia darželio direktorę | Diena.lt

DĖL NETINKAMO DARBO ORGANIZAVIMO KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ ATLEIDŽIA DARŽELIO DIREKTORĘ

  • 13

Dėl netinkamo darbo organizavimo Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ iš pareigų atšaukiama direktorė Asta Vainiutė, antradienį pranešė savivaldybė.

„Tokios situacijos, kaip užfiksuota Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, nebus toleruojamos“, – pareiškė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Balandžio 3 dieną Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad atlikusi planinį patikrinimą darželyje, jo valgykloje nustatė higienos, kryžminės taršos, atsekamumo bei ženklinimo pažeidimų.

Vaikams tiektos per mažos porcijos, apie 34 kg įvairių maisto produktų, tarp jų ir trumpo galiojimo, laikyti ne maistui skirtose vietose: jie buvo sukrauti į maišelius ant grindų, sandėlyje esančiose dėžėse tarp įvairių maišelių ir šluosčių. Maistui skirta mėsa aptikta šalutinių gyvūninių atliekų šaldiklyje.

Šių aplinkybių visuma inspektoriams leido daryti prielaidą, kad maistą darbuotojai galbūt buvo susiruošę išsinešti savoms reikmėms.

Uostamiesčio savivaldybė pranešė savo ruožtu atliksianti patikrinimą, taip pat aiškinsis, ar tinkamai funkcijas atliko Visuomenės sveikatos biuras, turintis prižiūrėti, ar vaikų maitinimo organizavimas atitinka reikalavimus.

Savivaldybės Švietimo skyriui pavesta sustiprinti švietimo įstaigų, o Sveikatos apsaugos skyriui – Visuomenės sveikatos biuro veiklos kontrolę.

„Švietimo įstaigose privaloma užtikrinti kokybišką maitinimą, o tokie atvejai, kai kyla rimtų įtarimų, kad maistas ne tik ruošiamas nesilaikant reikalavimų, bet ir galimai pasisavinamas, yra netoleruotini. Iš visų darbuotojų, kurie susiję su šia situacija, turi būti pareikalauta atsakomybės, o su įstaigos vadove, nesukontroliavusia situacijos, atsisveikiname“, – sakė A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Nuoga teisa

Ne" blogas organizavimasa- o aiškaiusios vagystės, nuolatinis vogimas maisto. Ir vagių grandinės schema atidirbta per amžius.

Šep tep

Visuomenės sveikatos centras patvirtino klaikias maisto gamybos technologijas. Kas tą meniu prastūmė? Sveikas maistas? Blynai blyneliai... Vaikams nuo to maisto keliasi rūgštis, gadinamas virškinimo traktas. Įvaro į sriubas,košes litrais aliejaus, pigiausios kokybės....Ne visuose darželiuose vagiama. Kodėl neatsižvelgiama į tai ką vaikai valgo? Meniu keisti PAMAČIUS kad dauguma vaikų nevalgo...tuo turėtų užsiimti įstaigose atsakingi žmonės.Virėjos suteršė virėjų vardą.GĖDA!

Va ką reiškia

kai Vaitkus prasinešė per savivaldybės VŠI'sus (ir netik) su auditais. Lenda vienas paskui kitą dalykėliai kaip yla iš maišo..:D) Girdėjau kad Čeporiūtė su komanda dabar nuėjus į svečius mūsų visų mylimo :D) KRATCo tikrint? Laukiam nesulaukiam ką ji iš ten iškrapštys:D) Daug nesitikiu - ponas Kracas labai gudrus, gerai galus susukęs, o baltus ir juodus dokumentus puikiai susitvarkęs..Taigi labai turtingas yra :D) Bet Čeporiūtė, žiūrėk, gražiai gražiai, maloniai šnekėdama-dantį užkalbėdama (kaip gali neužmigdyt budrumo graži, maloni motera?:D) vis kažką-tai ima ir randa, ima ir ištraukia iš balansų ar kitų popierių krūvos..Atrodo menkniekius o kuo toliau tuo rimčiau išsivynioja..:D) Bent iki dabar taip buvo...Sekim kontrolės komitetų posėdžius youtūbėje - vėliausiai rudeny tikrai bus ataskaitos..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS