Dėl palikto vilniečio automobilio – vargai | Diena.lt

DĖL PALIKTO VILNIEČIO AUTOMOBILIO – VARGAI

Apleista mašina daugiabučio namo kieme kaimynams jau keletą metų tampo nervus. Esą patys gyventojai neturi, kur statyti savo automobilių, tačiau dar priglaudžia neaiškaus veikėjo senieną.

Rumpiškės gatvės 31-ojo namo aikštelėje paliktas griozdas jau ilgai bando gyventojų kantrybę. Nors "Ford Mondeo" savininkas yra gavęs ne vieną nuobaudą, susitvarkyti neskuba.

"Praėjusį balandį pranešėme Viešosios tvarkos skyriui apie nenaudojamą automobilį prie Rumpiškės g. 31-ojo namo. Iki šiol jis užima vietą, viduje – pelėsis, o savininkas gyvena Vilniuje. Kokie čia įstatymai, jei nieko nepavyksta padaryti?" – retoriškai klausė viena klaipėdietė.

Tokių užmaršuolių visoje Klaipėdoje yra begalė.

"Dar baisesnių laužų stovi ir Šilutės plente, priešais Budelkiemio gatvės 8-ąjį namą, taip pat ir Šilutės plente esančiose aikštelėse priešais buvusį mėsos kombinatą. Kažkodėl valdininkai užmiršo tuos "metalinius lavonus", – kritikos negailėjo klaipėdietis Gražvydas.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė tokių skundų dėl paliktų mašinų kiemuose sulaukiantis kasdien bent po kelis.

Iš pradžių transporto priemonės savininkas įpareigojamas patraukti mašiną, o neatlaisvinus kiemo jam skiriama administracinė nuobauda.

Jeigu žmogus yra išvykęs (arba miręs) ir pats negali pasirūpinti automobilio pašalinimu, informacija tolesniam tyrimui perduodama pareigūnams.

Esą šiemet "Ford Mondeo" markės automobilio savininkas jau buvo įspėtas pasirūpinti savo nuosavybe, tačiau į kontrolierių žinutes nereagavo ir bendrauti atsisakė.

"Būna, kad per dieną gauname net po penkis pranešimus. Rumpiškės gatvėje esanti mašina mums žinoma gana seniai. Dėl šio automobilio esame gavę ne vieną skundą, transporto priemonės savininkas irgi ne kartą buvo raginamas telefonu ir laiškais pasirūpinti be priežiūros palikta jo nuosavybe. Kadangi nesiėmė jokių priemonių, gegužės 2-ąją jam surašėme protokolą", – aiškino S.Valiulis.

Pažeidėjas savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Vilniuje.

Jam buvo skirtas baudos vidurkis – 105 eurai. Jei šis ir toliau nieko nedarys, turės susimokėti nuo 140 iki 300 eurų.

"Jeigu gražiuoju žmogus nesupranta savo pareigos, tai gal baudos pagreitins tą procesą?" – svarstė S.Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Av

Gyvenu šalia nuo 2015m. Nuo to laiko ji čia ir stovi gal ir nuo dar ankščiau! Gal ir gerai,kad niekas lango neišdaužia, neaišku kokia ten biologinė bomba slypi! Valdžios neveiksnumas jau nebestebina. Per tris metus mačiau tik vieną įspėjimą priklijuotą ant stiklo. Bauda 105 eurai ir patys nesupranta kur ją siųsti! Vienu žodžiu seksime įvykius toliau gal kitą gegužę skirs tą baisią 140 eurų baudą!

jerominas

Reikia tik noro, padėti žmonėms. Bet savyvaldybės vadovai užsiėmę kitais reikalais (matyt asmeniniais).

Nesvarbu

Keista kad iki siol stovinti masina rumpiskes g. dar su sveikais langais :D matyt ne taip baisiai ir maiso zmonem jinai, kad tik kazkas pasiskunde ir nusprende straipsniuka sauti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS