Dėl pamirštų mašinų uostamiestyje – skundai | Diena.lt

DĖL PAMIRŠTŲ MAŠINŲ UOSTAMIESTYJE – SKUNDAI

Kontrolieriai vis dar sulaukia daugybės skundų dėl kiemuose ilgą laiką paliktų nenaudojamų automobilių. Gyventojai piktinasi, kad tokios mašinos, ant kurių jau greitai pradės želti medžiai, trukdo statyti savas.

Kontrolieriai vis dar sulaukia daugybės skundų dėl kiemuose ilgą laiką paliktų nenaudojamų automobilių. Gyventojai piktinasi, kad tokios mašinos, ant kurių jau greitai pradės želti medžiai, trukdo statyti savas.

Prašo patraukti gražiuoju

Nuo sausio iki liepos vidurio Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai surašė 68 įpareigojimus patraukti nenaudojamus automobilius. Jie buvo įvykdyti.

Dar 50 atvejų raštų neprireikė. Savininkai geranoriškai išvežė nebereikalingas mašinas.

„Skundų vis dar išlieka daug. Reaguojame į kiekvieną. Yra net žmogus, kuris priima visus pranešimus, važiuoja į vietą, vertina situaciją“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Dauguma kontrolierių gautų skundų dėl paliktų nenaudojamų automobilių pasitvirtina. Tačiau kartais mašina nesinaudojama mėnesį ar du, o jau skambinama pavojaus varpais.

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai kieme transporto priemonė rūdija kelerius metus.

„Jei atvykę tikrai matome, kad mašina yra nenaudojama, imamės priemonių. Tai išduoda nuleistos padangos. Kai kurių transporto priemonių išdaužyti langai. Tokiais atvejais žmonės dažniausiai baiminasi dėl savo vaikų saugumo. Dažniausiai kaimynai, kurie kreipiasi, tiksliai žino, kiek mašina stovi toje pačioje vietoje“, – pasakojo vedėjas.

Tenka pakratyti piniginę

Nustačius, kad kieme stovinti mašina yra tikrai nenaudojama, ieškoma jos savininko. Suradus pirmiausia su juo stengiamasi susitarti geranoriškai –  prašoma patraukti automobilį.

Jei šis nepaiso prašymo, tada išsiunčiamas įpareigojimas. Savininkui vėl nesiėmus veiksmų, kreipiamasi į policiją. Pareigūnai gali skirti nuobaudą nuo 72 iki 140 eurų.

Nutempti kieme stovinčio nenaudojamo automobilio nėra galimybių. Tai galima padaryti tik jei mašina trukdo eismui.

V.Valys pasakojo, kad dažniausiai savininkams užtenka prašymo ar įpareigojimo ir šie išveža savo nebereikalingas transporto priemones. Tačiau retsykiais viskas užtrunka ilgiau.

Problemų kyla, kai transporto priemonės savininkas gyvena ar dirba užsienyje. Tada laukiama, kada jis grįš.

Mašinų nereikia ir giminaičiams

Pasitaiko atvejų, kai mašinos būna areštuojamos. Tada jų negalima judinti iš vietos ar atiduoti į metalo supirktuves.

V.Valys prisiminė, kad buvo atvejis, kai mirė automobilio savininkas. Transporto priemonė ilgą laiką stovėjo nejudinama. Paveldėjimas nebuvo sutvarkytas, todėl niekas negalėjo pasirūpinti automobiliu.

„Kai taip nutinka, ieškome giminaičių. Minėtu atveju pavyko rasti tolimus, gyvenančius Šiauliuose. Šie leido daryti su transporto priemone, ką norime“, – tvirtino vedėjas.

Pasak V.Valio, yra ir tokių mašinų savininkų, kurie yra įsitikinę, kad gali laikyti nenaudojamą automobilį daugiabučio kieme, kiek nori. Esą jie čia gyvena ir jiems priklauso vieta, nors dauguma kiemų nepriskirti prie namų ir priklauso savivaldybei.

„Suprantama, kad kaimynai skundžiasi apleistomis, nenaudojamomis mašinomis. Vietos automobiliams statyti daugiabučių kiemuose trūksta“, – teigė V.Valys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS